Selahattin Demirtaş Alevi Konferansı'na katıldı

vergi.jpg

Genel seçimlerde gözünü CHP'nin Alevi oylarına diken Demirtaş, Halkların Demokratik Kongresi tarafından "Alevilik: Tarih, Sorun, Tahayyül" başlığıyla düzenlenen Alevi Konferansı'nın açılışında konuştu.

Demirtaş, bütün farklılıklarla birlikte yaşamanın cesaret isteyen bir durum olduğuna işaret ederek, bu cesareti gösteremeyenlerin mezhep ve etnik kimlik savaşı yürüttüğünü söyledi.

"ZORUNLU DİN DERSİ KALDIRILSIN"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, inancın yaşanmasını kolaylaştırmanın devletin görevi olduğuna işaret ederek, "zorunlu din dersi"nin inancın yaşanmasını zorlaştıran bir durum, baskı olduğunu ve kaldırılması gerektiğini dile getirdi. "Zorunlu din dersi kaldırılsın" dediklerinde, diyanetçilerin "Din kaldırılsın, yasaklansın" denilmiş gibi "yaygara kopardığını" ifade eden Demirtaş, "1 trilyonluk makam aracı var tabii kaldırsak halkla minibüse binecek belki. Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılsa minibüse binecek, işe gidip gelecek" dedi.

Alevilerin; siyasetteki, demokratik yaşamdaki, tarihteki yerlerini, yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini, Türkiye'ye ve geleceğe dair beklentilerini tartışmak ve ortak bir siyaset perspektifi oluşturmak için düzenlenen konferansın ilk günü atölyelerle sürüyor. Toplantının ikinci gününde atölye sonuç bildirgeleri üzerinden ortak tartışma yürütmek hedefleniyor.