Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısı konuşması İZLE

demirtaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında konu yine Kobani'ydi. "Kobani'dekiler bizim akrabamız" diyen Demirtaş, "Kapıyı açsaydınız Kürt gençleri IŞİD'i tükürükle boğardı" ifadesini kullandı.

"KAPILARI AÇSAYDINIZ IŞİD'İ TÜKÜRÜKLE BOĞARDIK"

"Bunlar anlamıyorlar ama Kobani'nin düşmemesi lazım. Biraz önce MHP lideri konuştu bu kürsüde, "gücünüz yetiyorsa savaşın" diyor. 'Türk ordusu gitsin orada savaşsın' demedik. 'IŞİD'e karşı savaşmak isteyen On binler var, onları orada tükürükle boğarız, kapıları açın' dedik! Onu da anlamamışlar. Size yalvaran, alçak olsun, sizin gibi olsun! IŞİD'in karşısında asla boyun eğmedik. Tüm korkumuz, Kobani'nin düşmesi karşılığında ortaya çıkacak reaksiyondur."

Demirtaş: Kapıyı açsaydınız Kürt gençleri IŞİD'i tükürükle boğardı İZLE

Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısı konuşması İZLE

Demirtaş'ın konuşmalarının satır başları;

"Dünyanın her yerinden gelen çeteler Türkiye'yi bir buluşma, aktarma istasyonu olarak kullandı. 2 senedir uyarıyoruz (...) eline silah verdiğiniz çetelerin ahlakı yok, bugün başkasına tetikçilik yapanlar yarın size yapabilir.

ROJAVA AYRI ÇÖZÜM SÜRECİ AYRI DEMEDİNİZ

Avrupalılar Türkiye'ye "ÖSO'ya gönderin diye verdiğimiz silahlar radikallerin eline geçiyor" uyarısını yaptılar. 2.5 sene konuştuk, 30 gün öncesine kadar bizim heyetlerimize Rojava ayrı çözüm süreci ayrı demediniz. Hep masadaydı.

GÜN GELİR SİYASETÇİLERDEN HESAP SORAR

El Kaide ve bağlantılı güçler 2 yıldır Rojava'ya saldırıyor. İlk kez Kobani'de savaş olmuyor ki. Yaratacağı kırılmayı anlattık. Öcalan 2 senedir "barışı hemen yapalım" diye uyarıyor. Saatlerce İmralı'da, Ankara'da konuştuklarımız çocuk oyuncağı mı? Kamuoyu iki senedir bu olanları izliyor. Kandıramadığınız, oyalayamadığınız kamuoyu gün gelir siyasetçilerden hesap sorar.

KOBANİ'DEKİLER BİZİM AKRABAMIZ

Kobani'dekiler bizim akrabamız. Sykes-Picot anlaşmasıyla bir sabah uyanınca saçma sapan bölünmüş bir halktan söz ediyoruz. IŞİD'le aynıysa iki yıldır PKK'ye neden bu kadar çağrı yapıyorsun? Neden çözüm arıyorsun? 40 tane ülke bir araya gelmişler koalisyon kurmuşlar fakat Kürtler orada kaybetsin diye izliyorlar. Biz bunları teşhir ettik.

ÇÖZÜM İÇİN NE FEDAKARLIK VARSA YAPTIK

Tekbir hakaret, tehdit, tek bir şiddet çağrımız oldu mu? Çözüm olsun diye yapmamız gereken ne fedakarlık varsa yaptık."

Devlet Bahçeli: Kobani'de IŞİD sizi bekliyor ne korkuyorsunuz haberiSelahattin Demirtaş'ın grup toplantısı konuşması İZLE