Silivri'de ilk darbe duruşması başladı
İHA

İstanbul'da 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ilk dava, aralarında polis helikopteri pilotlarının da bulunduğu 25'i tutuklu, 29 polise açıldı.

29 POLİSİN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan 59 sayfadan oluşan bir iddianame düzenleyerek, 21 polis hakkında "darbeye teşebbüs" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. 8 polisin ise, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

İLK DURUŞMA

İddianame, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, duruşmaların Silivri'de görülmesine karar verdi. İlk duruşma bugün başlayarak 4 gün boyunca sürecek.

DARBEYE DİRENENLERİ VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR

Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan hazırladığı iddianamede, söz konusu polislerin ya göreve gelmedikleri ya da darbeye direnen arkadaşlarını ve vatandaşları vazgeçirmeye çalıştıklarını iddia etmişti.

İDDİANAMEDEN: MİLLET DİRENİŞ DERSİ VERİRKEN, SİZ DİRENİŞİ ÖNLEMEYE ÇALIŞTINIZ

Evliya Çalışkan şüpheli polisler hakkında hazırladığı iddianamede şu ifadelere yer vermişti:

"Doğru zamanda, doğru yerde bulunan tek bir kişinin, yerinde söylenen cesur bir sözün ve yerinde kullanılan tek bir kurşunun ülkenin kaderini çizdiği, kadınların kucaklarında çocuklarıyla kendilerini, tanklara, bombalara siper ettiği, erkeklerin kendini tankların önüne attığı, terör örgütüne kahramanlık ve direniş dersi verdiği bir ortamda, Emniyet Teşkilatına mensup bir kısım personel, çeşitli bahanelerle görev yerine gelmeyerek terör örgütüne direnmemiş, direnen vatandaş ve kolluk görevlilerinin şevk ve cesaretini kırmak için eylemlerde bulunmuşlardır."Silivri'de ilk darbe duruşması başladı

29 SANIK DURUŞMADA

Duruşma salonunda 1’i başka suçtan olmak üzere 25 tutuklu sanık ve 4 tutuksuz sanık ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya yaklaşık 20 sanık yakını da katıldı. Duruşma sanıkların kimlik tespitleri ile devam ediyor.

Silivri'de ilk darbe duruşması başladı

Silivri'de ilk darbe duruşması başladı

Silivri'de ilk darbe duruşması başladı

Silivri'de ilk darbe duruşması başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)