Sinemanın umudu oldular

Sinemanın umudu oldular

Sinemaya ilk ama büyük adımlarını atan gençlerin çektiği 70 filmin arasından seçilen çalışmalar İstanbul'da bir galayla tanıtıldı. Filmler, Fatih Kültür Merkezi'ndeki galaya katılanlardan tam not aldı. Ezber ve tekrardan uzak yenilikçi ve farklı bir bakış açısıyla tasarımı yorumlayan İstanbul Tasarım Merkezi, gençlerin kısa filmlerini düzenlediği etkinlik ile izleyicilerle buluşturdu.

SİNEMANIN YENİ VE MERHAMETLİ SOLUĞU OLACAKLAR

Ensar Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu da galaya katılanlar arasındaydı. Film eğitimine Şubat ayında başlayan uygulama atölyesi öğrencileri, kaliteli eğitmen kadrosu ile 70'in üzerinde kısa film çekti. Bu filmler arasından sekiz tanesi galaya katılmaya hak kazandı. Öğrenciler aldıkları eğitimin 6. ayından itibaren atölye eğitmenlerinin referansları ile yapım ve televizyon şirketlerinde çalışma imkanı buldular. Aynı zamanda katıldıkları festivallerde başarılı sonuçlara da imza attılar.

Sinemanın umudu oldular

KALBİ GÜZEL ÇOCUK MUSAB'IN FİLMİNE ALTIN KOZA ÖDÜLÜ

Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin deneysel kısa film kategorisinde birincilik ödülünün sahibi, 'Ayakkabı' filminin yönetmeni, nadide şahsiyet Musab Tekin oldu. İstanbul Tasarım Merkezinin bir sonraki kısa film atölyesi, şimdiden merakla bekleniyor.

Sinemanın umudu oldular

SİNEMANIN TEFEKKÜR BOYUTU

Gecede bir konuşma yapan atölye yöneticisi Sinan Sertel, “İstanbul Sinema Merkezi, zanaat olarak üstün çalışmalar yaparken işin tefekkür boyutunda da var olmak için kuruldu. İki alandaki olumlu ve olumsuz yanların her birinin farkında olarak “yeni şeyler söylemek” için çalıştı. Türkiye sinemasının özgün bir dil arayışına katkı saplamak amacı ile eğitim verdi. Sinemanın pratik alanında yer alan, sektörde önemli alanda işler yapmış ve yapmakta olan eğitmenleri ile çıtamızı hep yüksek tuttuk.” ifadelerini kullandı.

Sinemanın umudu oldular

Koordinatörlerden Koray Sevindi de, “10 aylık “Kısa Film Teori ve Uygulama Atölyesi'nin sonuna geldik. Zorlu mülakat ve sınav sürecinden sonra atölyemize kabul ettiğimiz arkadaşlarla uzun süreli bir programa dahil olduk. Bu süreçte hem biz hem de onlar çok şey öğrendi. Şimdi ise üretilenleri görme aşamasındayız. Bu anlamda çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Gecede ayrıca yeni yönetmenler şu filmlerle kısa filmlerini seyirciyle buluşturma imkanı yaşadı: Kaan Atilla Taşkın'ın Trabzon Araklı'da çektiği filmi Bilyali, Büşra Büyükadem ‘Oyun', Murat Bektaş ‘Siyah Yağmur', Seda Kaya ‘Bir Senaryo Yaratmak', Hüseyin Aydemir ve Hasan Akataş'ın ortaklaşa yönetmenliğini üstlendiği Sarı Çiçek.

Sinema yazarı Ali Murat Güven ve Film Arası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Suat Köçer de kısa filmcilere ödüllerini verdi.