Sinop'ta füze testi

Sinop'ta füze testi

Bölgede hafta başında görülen hareketlilik ardından alanda konuşlandırılan füze rampasıdan ilk deneme ve test atışlarının başarıyla yapıldığı bildirildi.

5 FÜZE TEST ATIŞI YAPILDI

Sinop'ta 1952-92 yılları arasında faaliyet gösteren ABD Radar Üssü'nün bulunduğu bölgeye Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'na ait Roketsan tarafından 'Füze Test Atış ve Deneme Alanı' yapıldı.

Geçen Mart ayında yapımına başlanan ve kısa sürede tamamlanan alanda bugün ilk füze atışı denemesi gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre 7 atış yapılacağı ancak hava muhalefeti nedeniyle 5 atışın yapıldığı, 2 atışın ise yarına ertelendigi bildirildi. Deneme ve test amaçlı atılan füzelerin 40 kilometre ile 280 kilometre arasında menzile sahip olduğu kaydedildi.

Bu arada test ve deneme alanı olan bölgeye giriş çıkışlar 3 saat boyunca yasaklandı. Öte yandan, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'da güvenlik amacıyla önümüzdeki 4 gün boyunca balıkçılara denize açılma yasağı getirdi. Sinop Valisi Ahmet Cengiz ise konuyla ilgili açıklama yapamayacağını belirtti