Şırnak'ta 5 bin askerlik operasyon

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar genişletilerek devam ediyor. Gabar ve Cudi Dağlarında başlatılan operasyonlar, Bestler Dereler bölgesi, Şikeft Kera, Düğün Dağı, Duru Geçit, Yün Dağı, Karaçağlı Dağı, Beyaz Tepe, Faraşin bölgesi ve Berkor Dağı'nı içine alarak genişletildi.

CUDİ DAĞI ABLUKAYA ALINDI
Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı idaresinde yürütülen operasyonlara Akçay Tugayı, Çakır Söğüt Jandarma Tugayı, İkizce Komando Tugayı'nda konuşlu Bolu 2. Komando Tugayı askerlerinden oluşan 5 bin kadar asker ve çok sayıda korucu da katılıyor. Özel birliklere bağlı askerlerin skorsky tipi helikopterlerle gün boyu Cudi Dağı'nın belirtilen bölgelerine havadan sevkiyat yaptığı gözleniyor. Komando tugaylarından çıkan askerler ise zırhlı araç eskortluğunda sivil minibüslerle bölgeye sevk edildi. Cudi Dağı'nda abluka altına alınan teröristlerin geçiş noktalarına ise topçu birlikleri tarafından bomba yağdırılıyor.

YENİ KARAKOLLAR İNŞA EDİLECEK
Silopi ilçesinden sınır kesimlerine doğru ilerleyen sevkıyat konvoyunda TIR'ların üzerinde iş makinelerinin götürüldüğü görüldü. İş makineleri ile sınırın 0 noktalarında yeni karakol inşaatı yapılacağı kaydedildi.
Öte yandan Kilise dağı eteklerindeki Hendek Köyü civarında tespit edilen kalabalık terörist grubun Gabar Dağı'nda bulunan 7 Değirmenler Vadisi'ne kaçtığı öğrenildi. Teröristlerin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.