Sisi basın toplantısında protesto edildi
ensonhaber.com

sisi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Mısır'da darbeyle yönetime gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettha es-Sisi ile bir araya geldi. Başbakanlıkta Merkel ile Sisi arasında yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

GAZETECİ SİSİ'Yİ PROTESTO ETTİ

Basın toplantısının sonunda genç gazeteci Fagr Eladly Sisi'yi protesto etti. Merkel ve Sisi kürsüden ayrıldığı sırada Almanya'da çalışan gazeteci Eladly soru sormak istedi.

Sisi basın toplantısında protesto edildi

"O BİR KATİL"

Eladly, soru sormasına izin verilemeyince "O bir katil" diye slogan attı ve Rabia işaretini gösterdi. Bunun üzerine Mısır'dan gelen basın mensupları ile delegasyon üyeleri koro şeklinde "Yaşasın Mısır" diye bağırdı. Genç gazeteci daha sonra korumalar tarafından salondan çıkarılırken, Merkel ve Sisi de hızla olay yerinden ayrıldı. Eladly'nin aynı zamanda üniversite öğrenci olduğu belirtildi.

Sisi basın toplantısında protesto edildi İZLE

Sisi basın toplantısında protesto edildi

SİSİ: BİZ DE DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLERİ SEVİYORUZ

Basın toplantısında ise Sisi, Merkel'e çeşitli konularda Mısır'ın bakış açısını anlattığını belirterek, Almanya ile işbirliğini derinleştirmek istediklerini söyledi. Almanya'nın Mısırlılar tarafından çok değer gördüğünü, Mısır'da da saygın bir kültür geliştirmek istediklerini savunan Sisi, "Demokrasi üzerine çok konuştuk. Biz de Mısırlılar olarak demokrasi ve özgürlükleri seviyoruz. Demokratik ilkeler ve değerlerimiz var. Ancak biz çok zor bir dönemde yaşıyoruz. Tabi ki Mısır'da eksikliklerimiz var. Belki Avrupa'ya yönelik mesajımızı açık bir şekilde iletemedik. Bu şimdi bir fırsat" ifadelerini kullandı.