Sisi eBay'de satılığa çıkarıldı
Ajanslar

1

Devlet televizyonunda yaptığı konuşmada Sisi, "Satılmam mümkün olsaydı, kendimi satardım" dedi. İnternet üzerinden alışveriş sitesi eBay'de bir kullanıcı Sisi'nin "satışı" için bir ilan sayfası açtı.

BİRKAÇ SAAT İÇİNDE 100 BİN DOLARI AŞTI

Açık artırmada teklif edilen fiyatların birkaç saat içinde 100 bin doları aştığı belirtiliyor. Sisi ayrıca mesaj yoluyla Mısırlılardan ülkeye bağışta bulunmalarını istemiş gibi alaya alındı.

Cumhurbaşkanı, konuşmasında Mısır'ın 2030'a kadarki ekonomik kalkınma planını açıklamıştı. Birçok Twitter kullanıcısı Sisi'nin konuşmasıyla dalga geçen yorumlar yaptı. #Ebay etiketi kısa sürede Mısır'da ilk sıralara yerleşti.

Sisi eBay'de satılığa çıkarıldı

AZ KULLANILMIŞ SİSİ

Sisi, 'satış' ilanında "az kullanılmış" mareşal ve ordu geçmişi olan felsefe doktoru olarak tanıtıldı.

Sisi geçen yıl Tanrının kendisini "dünya liderlerine, politikacılara... ve en büyük filozoflara" danışmanlık yapmak üzere atadığını söylemişti.

Sisi hakkında daha fazla bilgi isteyen kişiye cevabında, ilanı veren kullanıcı, "daha önce de Körfez kralları tarafından kullanılmıştı" ibaresini kullandı.

eBAY'E KOMİK GELMEDİ, İLANI KALDIRDI

Durumu komik bulmayan eBay'in dün öğleden sonra ilanı kaldırdığı belirtiliyor.

Mısır'da dış yatırımlarda ve turizm gelirlerinde keskin bir düşüş oldu. Ülkede iç borçlar, yüksek işsizlik ve enflasyonun yanı sıra yakıt sübvansiyonun da ekonomiyi zorladığı belirtiliyor.

Sisi konuşmasında, "hayatı ya da görevi sona erinceye kadar" ülke ekonomisini inşa etmeye devam edeceğini söyleyerek Mısırlılardan, başka kimseyi değil sadece kendisini dinlemelerini istedi.