Sisi'den IŞİD'e: Uygun zamanda cevabını vereceğiz
AA

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, sabahın ilk saatlerinde televizyonda yaptığı konuşmada, öldürülen 21 Kıpti'nin ailesine ve Mısır halkına başsağlığı diledi.

''UYGUN ZAMANDA CEVAP VERİLECEK''

''Mısır, uygun zamanda ve şekilde bunun cevabını verme ve en basit insanlıktan nasibi olmayan bu katillerden kısas hakkını saklı tutuyor'' ifadesini kullanan Sisi, Mısır'ın terörü bitirmede daha önce başarılı olduğunu ve bunu tekrar yapmaya gücünün bulunduğunu vurguladı.

Sisi'den IŞİD'e: Uygun zamanda cevabını vereceğiz

Mısır'ın sadece kendisini değil tüm insanlığı savunduğunu, bu meyanda Ulusal Savunma Konseyi'ni derhal toplantıya çağırdığını belirten Sisi, burada, gerekli tüm adımların atılması için kararların alındığını kaydetti.

DIŞİŞLERİ BAKANI'NA TALİMAT VERDİ

Sisi, Mısır Dışişleri Bakanı'na, BM ve Güvenlik Konseyi'ndeki yetkili ülke ve temsilcileriyle konuya ilişkin görüşmelerde bulunması için derhal ABD'ye gitmesi talimatını verdiğini dile getirdi. Mısır vatandaşlarının Libya'ya gitmemeleri konusunda alınan kararın kesin bir şekilde uygulanması için hükümete talimat verdiğini anlatan Sisi, hayatını kaybedenlerin ailelerine acılarının dindirilmesi için gerekli tüm icraatların yerine getirileceğini söyledi.

7 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLMİŞTİ

Libya'da 12 Şubat'ta kaçırıldığı bildirilen 21 Mısırlı Kıpti'nin, IŞİD militanları tarafından öldürüldüğüne dair görüntülerin dün yayınlanmasının ardından, Mısır'da 7 gün yas ilan edilmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)