Şişli'de yeni kriz
ensonhaber.com

hayri inönü

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referansıyla başkan yardımcısı olarak ataması yapılan avukat Uğur Erhan Dinçer'i 7 ay sonra görevden aldı.

SARIGÜL'ÜN YERİNE GELMİŞTİ

Sabah'ın haberine göre, Ankara Barosu'na kayıtlı Dinçer, İnönü'nün yardımcısı Emir Sarıgül'le yaşadığı sorunların ardından Sarıgül'ün yerine "Koordinatör Başkan Yardımcısı" olarak göreve başlamıştı.

GENEL MERKEZ TEPKİ GÖSTERDİ

Hamdi Yaver Aktan ve Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü ismin avukatlığını yapan Dinçer'in görevden alınmasına genel merkez tepki gösterdi.

İnönü tarafından önce pasifize edilen ardından görevden alınan Dinçer'e, başkan yardımcısı olarak ataması yapıldıktan hemen sonra Encümene Havale Yetkilisi, Zabıta Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Dış İlişkiler Müdürlüğü (Avrupa Birliği), Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bağlanmıştı.

"HENÜZ BİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDİ"

Dinçer’in de yakın çevresine “Beklenmeyen bir şey. Elimden geldiğince faydalı olmaya çalıştım. Henüz bir gerekçe bile gösterilmedi” siteminde bulunduğu öğrenildi.

Ankara Barosu’na kayıtlı olan Dinçer, Hamdi Yaver Aktan, Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü ismin avukatlığını yapıyordu. Bu yılın başında Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirilmesi üzerine Ankara’daki avukatlık ofisini kapatıp Şişli’ye giden Dinçer’e, Zabıta, Mali Hizmetler, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Dış İlişkiler, Kültür ve Sosyal İşler, Sosyal Yardım İşleri müdürlükleri bağlanmıştı. Dinçer, göreve başladıktan sonra, “Şişli halkına hizmet vermek için göreve takdir edildim. Memnunum. Birlik olmak adına, görevimin gereklerini yerine getireceğim” demişti.