Sızdırılan Mossad dosyaları Netanyahu'yu yalanladı

Al Jazeera'nin 'Casusluk Hattı' dosyası kapsamında ulaştığı Mossad belgeleri uluslararası kamuoyunu İran'ın nükleer bombaları konusunda uyaran İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu yalanladı.

Sızdırılan Mossad dosyaları Netanyahu'yu yalanladı

MOSSAD'A GÖRE İRAN NÜKLEER BOMBA ÜRETMİYOR

Sızdırılan belgelere göre, İsrail istihbarat servisi Mossad, İran'ın nükleer silah üzerinde çalıştığına inanmıyor.

2012 tarihli belgenin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler’i İran’ın bir yıl içinde bomba üreteceği konusunda uyardığı konuşmadan bir ay sonra yazılmış olması dikkat çekiyor.

Sızdırılan Mossad dosyaları Netanyahu'yu yalanladı

"İRAN'A SALDIRMAK DOĞRU DEĞİL"

Netanyahu'nun konuşmasıyla çelişki gösteren bu rapor, eski Mossad şefi Meir Dagan'ın ifadeleriyle örtüşüyor. Duruma yönelik İsrail dış politika hamlesinin yanlış olduğunu düşünen Dagan, "İran'a saldırmak doğru bir yol değil" ifadesini kullandı.

ABD İSRAİL VE FİLİSTİN İLİŞKİLERİ DE SIZDIRILDI

Al Jazeera Araştırma Birimi’nin ortaya çıkardığı ve Casusluk Hattı dosyasında derlediği yüzlerce sızdırılmış dökümandan bir diğeri ise ABD, İsrail ve Filistin Yönetimi'nin sızan istihbarat görüşmelerine ait.

Tarafların kamuoyuna çizdikleri imajlarıyla bağdaşmayan, hatta kimi zaman taban tabana zıt olan ittifakları, casusların raporlarında ortaya çıktı.

OBAMA'DAN MAHMUD ABBAS'A TEHDİT

Belgelerde Amerikan istihbarat örgütü CIA'nın devletin politikalarına aykırı olarak terör örgütü listesindeki Hamas’la Gazze'de görüşme ayarlamaya çalıştığı ortaya çıktı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın ise  Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı Birleşmiş Milletler üyeliği talebinden vazgeçmesi için tehdit ettiği öğrenildi.

ABBAS İLE MOSSAD'IN FİKİR BİRLİĞİ

Ayrıca İsrail’in 2009’daki Gazze saldırısı sonrası, Mossad ve Mahmud Abbas’ın Güney Afrika üzerinden ‘Goldstone’ araştırma misyonunun savaş suçlarını araştırmasına engel olma konusunda fikir birliği etmesi de raporlarda yer alıyor.