Sokak kedisinden hayat dersi

Antalya´nın merkezindeki Kızılsaray Mahallesi 76 Sokak´ta dün öğleden sonra bir otomobilin çarpması sonucu can çekişen dişi kedinin başında, erkeği saatlerce nöbet tuttu.

Kalp mesajı yaptı
Erkek kedinin dişisini sanki tekrar canlandırmak için kalp, göğüs masajı yaptığına şahit olduklarını belirten veteriner Saygılı, "Bu kedinin yaptığı biz insanlara örnek olsun" dedi.

İşte sokak kedisinin kalp masajı yaptığı o görüntüler

Sokak kedisininden hayat dersi
Sokak kedisininden hayat dersi


Cadde ortasında otomobil çarpan dişisini hayata döndürmek için kalp masajı yapıp saatlerce başında nöbet tutan sokak kedisi, görenleri hayrete düşürdü.

Saatlerce nöbet tuttu
Antalya´nın merkezindeki Kızılsaray Mahallesi 76 Sokak´ta dün öğleden sonra bir otomobilin çarpması sonucu can çekişen dişi kedinin başında, erkeği saatlerce nöbet tuttu. Ön patileriyle dişinin kalbinin bulunduğu yere yumuşak ritimle sürekli dokunan sokak kedisi, bu işlemi aralıklarla 2 saat boyunca sürdürdü. Park etmiş iki otomobilin ortasında yaşanan bu durumu fark eden mahallelilerden Mehmet Ali Alkaya ile Ulviye Sevinç yardım etmek istedi, fakat kedi buna izin vermedi. Çare olarak aranan Antalya Veterinerler Odası Başkanı Muammer Saygılı, bir meslektaşıyla olay yerine geldi. Telefonla aranıp durum söylendiğinde erkek kedinin masaj yaptığına inanmadığını vurgulayan Saygılı, gelip kendi gözleriyle gördüğünde de şaşırdığını itiraf etti. Mesleğinde 31 yılı geride bırakan Saygılı, daha önce buna benzer bir olayı duymadığını söyledi.

Sahipsiz hayvanlar en fazla 2 yıl yaşayabilir
Erkek kedinin dişisini sanki tekrar canlandırmak için kalp, göğüs masajı yaptığına şahit olduklarını belirten veteriner Saygılı, "Yolda ölen ve üzeri gazetelerle örtülen insanların yanından gelip geçenlerin umursamazlığını görüyoruz. Bu kedinin yaptığı biz insanlara örnek olsun. Türkiye´de sahipsiz hayvanlar, çeşitli hastalıklar ve trafik kazaları nedeniyle en fazla 2 yıl yaşayabiliyorlar" dedi.

Yanlarında getirdikleri kafese kediyi koyan Saygılı, aracının 4´lü lambalarını yakarak Antalya Hayvan Hastanesi´nin yolunu tuttu. Ameliyathaneye getirilen dişi kedi hayata döndürülemedi.