Sosyal medyayı karıştıran montaj yeniden paylaşıldı

montaj

İspanya'daki bir yarışma programında sorulduğu iddia edilen bir soru sosyal medyada tartışma konusu haline dönmüştü. Söz konusu programda yarışmacıya yöneltilen sorunun "Hangi diktatör Twitter'daki yorumlarından ötürü insanları gözaltına aldırır?" olduğu iddia ediliyordu. Şıklar ise "Suudi Arabistan, Türkiye, İran ve İspanya" şeklindeydi.

2008 YILINDAN BERİ BÖYLE BIR YARIŞMA YOK

Programdan alındığı iddia edilen ekran görüntüsü, başta Twitter olmak üzere sosyal medyada birçok Türk kullanıcı tarafından paylaşıldı. Ancak tartışma yaratan görüntünün gerçek olmadığı ve üzerinde bilgisayar ortamında oynanarak hazırlandığı ortaya çıktı. Söz konusu görüntünün orijinal halinin, İspanya'da 2003-2008 yılları arasında "Antena 3" kanalında yayınlanan "Quién quiere ser millonario?" (Kim milyoner olmak ister) isimli programdan alındığı tahmin ediliyor.

Görüntüdeki sunucu Carlos Sobera Pardo ise şu an aynı televizyon kanalında yayınlanan “Atrapa un millón” ( Bir milyonu kap) adlı bir başka yarışma programını sunuyor.Sosyal medyayı karıştıran montaj yeniden paylaşıldı

TODAY'S ZAMAN GYY YENİDEN PAYLAŞTI

Ancak Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Kenes, bu görüntüyü sosyal medya hesabı Twitter'dan retweet yaparak yeniden paylaştı. Keneş'in bu paylaşımı Twitter'da dalga dalga yayıldı. "İste bakın Türkiye'nin dünyadaki imajı bu" algısı yaratmaya çalışan Cemaat, algı operasyonundan ve montajdan vazgeçemiyor.

Sosyal medyayı karıştıran montaj yeniden paylaşıldı