Sözcü Gazete Habertürk'ü de tirajda geçti

Sözcü Gazete Habertürk'ü de tirajda geçti

Hükümeti hedef alan sert muhalefetiyle sürekli tiraj arttıran Sözcü Gazetesi, geçtiğimiz yıl Merkez Medya'nın en güçlü gazetelerinden biri olan Milliyet Gazetesi'ni geride bırakmıştı.

SÖZCÜ GAZETESİ TİRAJ KAZANIYOR

Sözcü Gazetesi tiraj artışını sürdürüyor. Öyle ki gazetelerin birinci ligi olarak gösterilen ilk beşe Sözcü Gazetesi de girdi. Ancak abone satışı rakamlarıyla birinci sırada bulunan ve bayi satışı 20 bin olan Zaman Gazetesi'ni bir kenara koyduğumuzda Sözcü Gazetesi dördüncü sıraya ulaşmış oldu.

HABERTÜRK İLK BEŞE GİRMEYİ BAŞARMIŞTI

İki yıldır yayın hayatında olan Gazete Habertürk ise büyük bir tiraj kaybı yaşıyor. İddialı bir lansmanla gazete dünyasına hızlı bir giriş yapan gazete ilk beşe girmeyi başarmıştı.

TENKİSAT VE MAAŞ KESİNTİSİ

Ancak gazete yönetimi 2011 yılıyla birlikte küçülmeye, tenkisata ve maaşlarda yeni düzenlemelere gideceği iddia edilmişti.

YÜZDE 25 MAAŞ KESİNTİSİ

Medyatava'da yer alan habere göre, personel giderini azaltmak için getirilecek "brüt maaş" uygulaması hayata geçirilecek. Bundan böyle çalışanların aldığı maaşlar brüt maaş olarak işlem görecek. Yani işveren "bugüne kadar sizin devlete olan yükümlülüklerinizi biz yerine getirdik, artık top sizde" diyecek. Bu da kabaca her çalışanın maaşının gelir kademesine göre yüzde 18-25 arası düşmesi demek. Yeni sisteme geçerken de bu indirimi kabul etmeyip ayrılmak isteyenlere anında tazminat ödemesi yapılacak.

YÜZDE 30 DARALMA

Ancak HT Gazete'nin kuruluşu 2 yılı geçmediği için gazetecilerin birikmiş ciddi bir kıdem tazminatı yok. Şubat ayındaki düzenlemeler ne yazık ki sadece maaş indirimi ile sınırlı değil. Personel giderlerinde "brüt maaş" uygulamasının dışında ayrıca da bir yüzde 20'lik indirim daha hedefleniyor. Bu da toplam personel sayısında yaklaşık yüzde 30'a yakın bir daraltma demek.

Yayın hayatına Mart 2009'da başlayan Gazete Habertürk, krizin en yoğun yaşandığı dönemde piyasa şartlarının üzerinde ücretlerle 400'e yakın basın mensubunu transfer etmişti.

İşte gazetelerin son satış rakamları

Sözcü Gazete Habertürk'ü de tirajda geçti