Süper Lig'deki yayın krizinde son durum
ensonhaber.com

Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun fikstür çekimi yapıldı.

16-19 Ağustos tarihleri arasında oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak yeni sezon öncesinde ise yayın krizi belirsizliğini koruyor. Dün yapılan fikstür çekimini yayınlayan beIN Sports'un ihaleden çekilme durumunun kalmadığı ifade edilirken, Kulüpler Birliği olan pazarlıkların devam ettiği öğrenildi.

Süper Lig'deki yayın krizinde son durum

ARADA 600 MİLYON TL FARK VAR

Geçtiğimiz günlerde Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, yayıncı kuruluşun ödeme yapmadığını ifade etmişti.

2018-2019 sezonu ile gelecek sezonun toplamında beIN Sports'un kulüplere ödemesi gereken tutar 2.5 milyar TL. Kuru 3.80 TL'de sabitlemek isteyen yayıncı kuruluş ise kulüplere 1.9 milyar TL ödemek istiyor. Taraftar arasında 600 milyon TL fark var.

Sözleşmede ağır tazminat maddeleri olduğu için beIN Sports'un ihaleden çekilmesi çok zor görünüyor. Fikstür çekiminin yayınlanması da bu durumu güçlendiriyor.

KRİZİN NEDENİ?

Sözleşme gereği her yıl yayın ihalesi için 500 milyon dolar ödeme yapması gereken beIN Sports, bu paranın 250 milyon dolarını güncel kurdan, 250 milyon dolarını ise sabit kurdan ödüyor.

Sabit kur ise her yıl belli oranda artıyor. Son yıllarda artan döviz kuru nedeniyle geçen yıl 3.81'de sabitlenen kurun bu yıl 4.51 TL olması gerekiyor. Yayıncı kuruluş ise bu durumda zarar edeceğini beyan ederek kurun 3.80'de sabitlenmesini istiyor.