Suriye'deki saldırılarda son bilanço 50 ölü 170 yaralı

Suriye'deki saldırılarda son bilanço 50 ölü 170 yaralı

Patlamalarda bir askeri istihbarat binasının ağır hasar gördüğü, sokakların kan ve ceset parçalarıyla dolduğu belirtiliyor.

SURİYE'DEKİ EN ÖLÜMCÜL SALDIRI

Sağlık Bakanlığı, Suriye'de ayaklanmanın başladığından bu yana başkentte düzenlenen en ölümcül saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye yükseldiğini belirtti.

Saldırı sonrası ilk görüntüler için tıklayın

Kare kare o patlama sonrası ilk fotoğraflar

Çalışanların işe gidiş saatlerinde düzenlenen saldırının sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmadı.

Devlet televizyonunun haberinde Şam'ın güneyinde düzenlenen eşzamanlı iki saldırıda 40 kişinin öldüğü 170 kadar kişinin de yaralandığı duyurulmuştu.

Annan saldırıları kınadı

BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, Suriye'de bu sabah düzenlenen bombalı saldırıları kınadı.

Annan'ın sözcüsü Ahmet Fevzi, Cenevre'den yaptığı yazılı açıklamada, Annan'ın bu sabah Şam'da düzenlenen bombalı saldırıları şiddetle kınadığını, can kayıplarından ötürü üzüntü duyduğunu ve kurbanların ailelerine başsağlığı dilediğini bildirdi.

Kofi Annan ayrıca, saldırıların kabul edilemez olduğunu, Suriye'deki şiddetin sona ermesi gerektiğini belirterek, taraflara çağrıda bulundu.

Suriye halkının zaten çok acı çektiğini ifade eden Annan, gerilimi tırmandıracak ve şiddetin seviyesini yükseltecek herhangi bir eylemin, tüm tarafların çıkarlarına zarar vereceğini kaydetti.