Suriyeli çocukların bayram sevinci
ensonhaber.com

werwer

Savaş mağduru Suriyeli çocukların en büyük mutluluk kaynağı bayram oldu. Kubran bayramının birinci gününde tüm islam aleminde olduğu gibi Esad zulmü altında bulunan Suriyeli çocukları da mutlu etti.

Uçaklar tarafından bombalanarak yıkılmış binaların arasında oyun oynayan çocuklar, Savaşın derin izlerini taşıyan sokakları şenlik alanına çevirdi.

Suriyeli çocukların bayram sevinci

DOYASIYA EĞLENDİLER

Aileleri tarafından sokağa çıkartılan küçük çocukların kimileri koşturup oyunlar oynadı kimileri bisiklete binerken kimileri de derme çatma bir salıncağa bindirildi.

Savaşın oluşturduğu korku dolu yüz ifadelerini, birkaç günlüğüne de olsa kurtulan  Deralı çocuklar savaşa ve Esad zulmüne inat doyasıya eğlendi.

MUHALİF BÖLGESİ DERA

Bazı çocuklar maalesef Dera'lılar kadar mutlu olamadı. İç savaş'ta ailesini , anne-babasını kaybeden küçük çocuklar bayramda mezarları ziyaret etti.  Mezar başında duygusal anlar yaşandı.

Suriyeli çocukların bayram sevinci

Dera 6 yıllık iç savaşın en çok zarar gördüğü Suriye bölgelerinden sadece biri. Bölgedeki Esad bombardımanı, verdiği hasar sebebiyle nerdeyse yaşanacak hiçbir yerleşim yeri bırakmadı. Burada gerekleştirilen saldırılarda binlerce kişi yaşamını yiyitdi ve ölenlerin de neredeyse tamamı Dera'nın sivil halkıydı.