Suriyeli muhalifler TL'ye geçiyor
ensonhaber.com

Suriyeli muhalifler TL'ye geçiyor

Muhaliflerin hazırladıkları plan doğrultusunda, bir kısmı Esad rejimine karşı muhaliflerin elinde bulunan yerlerde Suriye lirası yerine TL kullanılacak.

Buna göre; bir kısmı Esad rejimine karşı muhaliflerin elinde olan Halep, Golan, Mumbuç, Cerablus, Lazkiye-Bayırbucak, İdlib, Rakka, Tel Abyad ve Humus gibi yerlerde TL kullanılacak.

İSTİKRARDAN YARANLANMAK İÇİN

Sabah'ın haberine göre; ellerindeki Suriye lirasını Türk lirasına çevirmek isteyen muhalif gruplar bu sayede TL'deki istikrardan da yararlanmak istiyor.

Amaç olarak Suriye ekonomisini zor durumda bırakmak olan 'Suriyeli Ekonomistler Birliği' isimli grubun Gaziantep'te yaptığı toplantıda, Beşar Esad yönetiminin üzerindeki baskıyı artırmak ve düşmesini hızlandırmak için böyle bir adımın işe yarayabileceği görüşü ortaya çıktı. Suriye'deki birçok muhalif grubun karardan haberdar olduğu ve TL'ye geçmek için hazırlıklara başladığı öğrenildi.

Nisan ayında Suriye Siyasi Araştırmalar Merkezi'nin hazırladığı raporda, iç savaşın ülke ekonomisine 202.6 milyar dolar zarar verdiği ortaya çıkmış, yatırımcıların 36 milyar doları bulan servetleriyle yurt dışına kaçmasının ülke ekonomisine zarar verdiği belirtilmişti.