İslam alimi El-Karadavi terörist ilan edildi
Ajanslar

iuea

Bahreyn'den 6, Katar'dan 5 ve Libya'dan bir kuruluşun yanı sıra Müslüman Kardeşler'in ruhani lideri olan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Mısırlı Yusuf El-Karadavi, Katar'da 2001-2013 yıllarında İçişleri Bakanlığı yapan Abdullah bin Halid Al Sani gibi isimlerin olduğu 59 kişi "terör listesi"ne alındı.

Listeye eklenen 59 kişiden 26'sının Mısır, 18'inin Katar, 5'inin Libya, 3'ünün Kuveyt vatandaşı olduğu, Ürdün ve Bahreyn'den ikişer, Suudi Arabistan, Yemen ve BAE'den ise birer kişinin bulunduğu duyuruldu.

İslam alimi El-Karadavi terörist ilan edildi

YUSUF EL-KARADAVİ KİMDİR

9 Eylül 1926 doğumludur. Mısırlı din bilgini ve Dünya Müslüman Alimler Birliği başkanı. Karadavi'nin Mısır'ın yanı sıra Katar vatandaşlığı da bulunmaktadır.Yusuf El Karadâvi, Mısır'ın Karadâvi kasabasında doğmuş, bu nispetle Karadâvi denilmektedir. Aslı Kardâvi değil Karadâvidir. Mısır'ın Siff Turab şehrinin Karadâvi kasabasında doğmuştur. Küçük yaşta babasını kaybetti. Kur'an'ı ezberlemiş ve El-Ezher'in lise kısmını ikincilikle bitirdi. Daha sonra El-Ezher Üniversitesi Usul-u Din Fakültesine giren Karadavi, bölümünü birincilikle bitirmiştir.

1958 yılında Yüksek Arap Dili Araştırmaları Enstitüsü'nden dil ve edebiyat konusunda lisans almıştır. Usul-u Din Fakültesi, Kur'an ve Sünnet İlimleri bölümünde master yapan Karadavi, doktorasını da 1973 yılında aynı fakültede tamamlamıştır. Karadavi’nin doktora konusu 'Zekât ve zekâtın toplumsal sorunların çözümündeki yeri' başlıklı tezidir.

Kasım 2005 ve Haziran 2008 tarihlerinde ABD'den Foreign Policy ve İngiltere'den Prospect dergilerinin internet üzerinden okuyucu anketleri ile oluşturduğu Dünyanın ilk 100 entelektüeli listelerinde, 2005 yılında 56., 2008 yılında 3. sırada yer almıştır.

Yusuf El Karadâvi, günümüzde Nato şeyhi lakabını almış birisidir.Esad'a karşı savaşılmasını her zaman telkin etmiştir.Mısır'da İhvan'-ı Müslimin'le yani ''Müslüman Kardeşler'' teşkilatı tarafından da sevilir, sayılır. son gelişmeler üzerine, Mısır'da darbe yapan Sisi hükümetinin girişimleriyle, hakkında ınterpol tarafından kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarıldı.