Suudi Prens Selman Amazon kurucusunun telefonunu hackledi
ensonhaber.com

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, geçtiğimiz yıllarda Amerika'ya yaptığı ziyarette birçok kişiyle bir araya gelmişti.

Bu isimlerden biri de dünyanın en zengin ismi olarak tanınan Amazon'un kurucusu ve Washington Post gazetesinin patronu Jeff Bezos olmuştu.

İngiltere'de yayın yapan The Guardian, görüşmeyle ilgili dünyada yankı uyandıran bir habere imza attı.

WHATSAPP DOSYASIYLA HER ŞEYİ ELE GEÇİRDİ

Guardian, Suudi Prens’in yakın ilişkiler geliştirdiği milyarder Jeff Bezos’la zaman zaman WhatsApp uygulaması üzerinden yazıştığını söyledi.

Habere göre 2018 yılının Mayıs ayında gerçekleşen olayda Selman, kişisel hesabı üzerinden ünlü milyardere bir mesaj gönderdi. Zararlı bir kod içeren mesajı telefonuna indiren Bezos’un telefonu, bu olayın ardından büyük çapta veriyi Selman’ın hesabına aktardı.

Suudi Prens Selman Amazon kurucusunun telefonunu hackledi

BEZOS, HACKLENDİĞİNİ FARK ETMEDİ

Olayın gerçekleştiği söylenen Mayıs 2018 tarihinden 5 ay sonra Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğüne dikkat çeken gazete, sonrasında Bezos’un özel hayatına dair birçok haberin çıkmaya başlamasının da bu ihtimali kuvvetlendirdiğini söyledi.

Telefonunun hacklendiğini 2019 yılına kadar fark etmeyen Bezos, o tarihe kadar yakın ilişkiler kurduğu Suudi Prens’ten büyük bir darbe almış oldu.

Suudi Prens Selman Amazon kurucusunun telefonunu hackledi