Tahir Elçi'nin vurulması ile ilgili ifadeler alındı

C

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare’de Tahir Elçi’nin basın açıklaması düzenlediği sırada çatışma çıkmış, Elçi başından aldığı kurşunla hayatını kaybetmiş, olayda iki polis de şehit olmuştu. Olayın ardından İçişleri Bakanlığı’nca 4 müfettiş görevlendirilmiş, savcılık da zaman kaybetmeden görgü tanıkları, polis ve olay yerinde bulunan gazetecilerin ifadelerini aldı.

POLİSLER: TERÖRİSTLERİ FARK ETMEDİK

Olay anında, silah sıkarak sokağa giren iki kişiyi gördüklerini belirten polisler, teröristleri ilk önce fark etmediklerini, hareket halinde oldukları için dikkatlerinin dağıldığını söyledi. Olay anında silahını değiştirdiği görülen polis memuru ise teröristlere ateş açtığını, şarjörünün bittiğini ve diğer arkadaşının silahını aldığını belirterek, bu arkadaşından aldığı silahla ateş açmadığını söyledi.

Tahir Elçi'nin vurulması ile ilgili ifadeler alındı

GAZETECİLER: TAHİR ELÇİ'NİN VURULMA ANINI GÖRMEDİK

Gazeteciler de, olay anında ilk başta tek el ateş edildiğini, silah seslerinin artmasının ardından kendilerini güvenli bir bölgeye aldıklarını söyledi. Basın mensupları, Tahir Elçi’nin vurulma anını görmediklerini, silah seslerinin dinmesinin ardından yerde bir kişinin yattığını gördüklerini belirterek, elbiselerinden yerde yatanın Elçi olduğunu anladıklarını söyledi.