Aralarında DİSK, KESK, TTB, TMMOB'unda bulunduğu meslek örgütleri "tampon bölge" ve Meclis'e sevk edilen tezkereye karşı Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde bir yürüyüş düzenledi.
Yürüyüşe aralarında HDP, EMEP, SDP, ESP'nin de bulunduğu siyasi partiler de destek verdi.

"Emperyalist saldırılar durdurulsun" pankartının açıldığı; "Kobane halkı kazanacak" ve "Çıkarsa tezkere Bilal gitsin askere" sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından basın açıklamasını DİSK temsilcisi Başkanı Önder Ata yaptı.

TEZKEREYE İZİN VERMEYECEĞİZ
Ata, Kobane'nin 15 Eylül tarihinden bu yana IŞİD çeteleri tarafından kuşatma altında ağır silahlarla barbarca saldırılara maruz kaldığına dikkat çekti. Ata, tezkerenin bölge halklarının özgür bir yaşam için ayağa kalktığı ve ortak bir mücadele arayışının arttığı bir dönemde bu özgürlük mücadelesine karşı geliştirildiğini belirtti. Ata, Meclis'ten sevk edilen tezkereye izin vermeyeceklerini, geçmesi durumunda ise uygulanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Ata, "Barbarca sürdürülen emperyalist yağma ve egemenlik savaşına durmaya, buna karşı direnen halklarla dayanışmaya çağırıyoruz" diye konuştu.
TEZKERE ÇIKMASIN AYOL
Beyoğlu'nda tezkereye hayır eylemine katılan gruplardan biri de Lezbiyen, Gay, Biseksüel Transeksüellerin (LGBT) oluşturduğu gruptu. LGBT'liler DİSK ve KESK'le birlikte bir süre tezkere karşıtı slogan attıktan sonra dağıldı.

16 KADIN BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜ KAPATTI
Öte yandan Boğaziçi Köprüsü'nde meydana gelen olayda bir grup kadın trafiği keserek gündemdeki tezkere konusu ile ilgili eylem yaptı. Polis müdahale etti, 16 kadın gözaltına alındı.
Boğaziçi Köprüsü'nde tezkere protestosu

Meclis önünde tezkere protestosu İZLE
ANKARA'DA TEZKEREYE HAYIR PROTESTOSU
TBMM'de tezkere görüşmeleri ve oylama başlamadan Ankara'da da bir protesto yaşandı. Ankara Dayanışması adı altında toplanan sivil toplum kuruluşları ve sendika üyelerinden oluşan grup,TBMM Dikmen Kapısı önünde toplandı. TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülecek olan Irak ve Suriye tezkerisini protesto etti. Dikmen Kapısı önünde bekleyişini sürdüren yaklaşık 200 kişilik grup için polis geniş güvenlik önlemleri aldı.