Taner Yıldız: TANAP bizim çocuğumuz
İHA

taner yıldız

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Güney Gaz Koridoru projesinin gerçekleşmesi için katılımcı ülkelerin enerji bakanlarından oluşan Danışma Konseyi’nin ilk toplantısı düzenlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü’de Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu Toplantısına katıldı.

TANAP BİZİM ÇOCUĞUMUZ

Toplantı sonrası konuşan Yıldız, TANAP projesinin yabancılaştırılması hakkında çıkan iddialarla ilgili "TANAP bizim çocuğumuz yabancılaştırma söz konusu değil." dedi.

TOPLANTIYA KATILAN HEYETLER

Oturuma Güney Gaz Koridoru projesinin katılımcısı olan ülkelerin, Azerbaycan, Türkiye, Gürcistan, Yunanistan, Arnavutluk, İtalya, Bulgaristan’ın enerji bakanlarının başkanlığındaki heyetler katıldı. Komisyonu’nun enerji konularında uzman olan Başkan Yardımcısı Maroš Şevroviç, Uluslararası Finans Corporation, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Azerbaycan Devlet Petrol şirketi, "BP-Azerbijan" şirketi, Trans Anadolu Boru Hattı (TANAP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) konsorsiyumlarının ve diğer uluslararası kuruluşların resmi temsilcileri de hazır bulundu.

SOMUT TEKLİFLER VERİLECEK

Oturumun açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in gerçekleştirdiği programda ‘Güney Gaz Koridoru’ projesinin uygulanması, yönetilmesi, mevcut durumuyla ilgili somut tekliflerin verileceği kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)