Taner Yıldız'dan doğalgaza zam açıklaması
ensonhaber.com

Taner Yıldız'dan doğalgaza zam açıklaması

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, A Haber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

DOĞALGAZA ZAM YOK

Bakan Yıldız, doğalgaz fiyatlarına seçimden sonra da zam yapmayı düşünmediklerini belirtti. Mazot fiyatlarının 12 kuruş zamlandığı iddialarını yalanlayan Yıldız, şunları söyledi;

MAZOTA 12 KURUŞ DEĞİL, 1 KURUŞ ZAM GELDİ

"1,41 rafineri çıkışı 1,42'ye çıkmıştır. TÜPRAŞ'a sorduğumda 'Bir yanlışlık var 12 kuruş yapılmadı, tam tersi 1 kuruş yapıldı' dendi. Eğer bunun üzerinden olumsuz bir hava oluşturmaya çalışanlar varsa, bir gazete haberi ile başladı bu, bunun yanlış olduğunu söylemek isterim.

DOĞALGAZA SEÇİMDEN SONRA DA ZAM YOK

Çok açık ve net bir şekilde maliyetimizin artışı söz konusu. Rusya Federasyonu'ndan aldığımız %10.5'lik indirim varken aynı süre içersinde dövize %18 zam geldi. Bunu diğer yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızla, diğer projelerimize balans ederek vatandaşımıza bunu sirayet ettirmeyeceğiz.

MUHALEFETİN VAATLERİ GERÇEKÇİ DEĞİL

Elektriği bütün vatandaşımıza bedelsiz kullandırabilirsiniz, ufak bir detay var tabi 60 milyar TL'nin üzerini çizeceksiniz, elektriği bedelsiz dağıtacaksınız. Bunu söyleyenler var, yalnız doktorlara sordum bunun sağlığa bir zararı olmadığını söylediler, atıp tutmayın."