Taraf: AKP'yi bitirme planı tıkır tıkır işliyor

Taraf: AKP'yi bitirme planı tıkır tıkır işliyor

Şırnak Uludere'de 12 PKK'lının öldürüldüğü operasyonu, AKP ve Gülen'i Bitirme Planı'nı hazırlayan ekipten Tümgeneral Mustafa Bakıcı yönetti.. Kastamonu'da Başbakanlık konvoyuna yapılan saldırıyı ve Şırnak'taki operasyonu önceden tahmin eden Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, yeni iddialarda bulundu.

Taraf'ın bugün sürmanşetten verdiği haberin ayrıntıları..

8 Mayıs günü Habertürk televizyonunda "Olduğu gibi" programına katılıp şunları söylemiştim: "Tunceli, sanırım Şırnak, çok emin değilim ama Van merkezli çatışmalar olabilir. 2. Ordu Komutanlığı'nın direktiflerinin ötesinde bir anlam yüklenerek operasyonlar düzenliyor bazıları. Üst komutanlık emrine uyulmadan, yetkiler aşılarak, nokta operasyon yapılması gereken yerlerde arama-tarama operasyonları yapıldığı duyumları aldım. Buradaki operasyonlar doğrultusunda gelecek şehit haberleri ve PKK'lı ölümleri yoluyla gerilimin artırılacak."

12 PKK'LININ ÖLDÜRÜLMESİNDE TUHAFLIKLAR VAR

Söylediğim çıktı maalesef ve tıpkı Kastamonu'da olanlar gibi bu bilgiyi de paylaştıktan birkaç gün sonra Şırnak'ta büyük bir operasyon yapıldı ve 12 PKK'lı öldürüldü. 12 PKK'lının öldürülmesinde de tuhaflıklar var. Yapılan açıklamada "PKK'lılar birliğe sızma girişimi yapılırken çıkan çatışma sonrasında öldürüldü" deniyor. Bu açıklama kendi içinde tuhaf. Bir birliğe sızma harekatı, ön hazırlığı olan bir harekattır. Bu grubun hazırlık sırasında, yani henüz faaliyete başlamadan yakalanmış ve öldürülmüş olması bir ihtimal. Yoksa hazırlığını tamamlamış ve sızma harekâtına başlayan bir grubun 12 üyesinin öldürüldüğü bir çatışmada karşı tarafın can kaybını bırakın, yaralı bile olmaması izaha muhtaç bir durum.

SINIRDAN GEÇİŞLERE GÖZ YUMULDU

Güneydoğu'da görev yapan yetkililer, Mart ayında Taraf'ta yayımlanan bir habere dikkat çekiyor. Heron görüntülerine göre 19-20 Ocak 2011'de 12 kişilik bir PKK'lı grup Türkiye'ye sızıyor. Grup havadan 22 saat görüntüleniyor. Ancak Heron, yakıtının bitmesi üzerine merkeze geri dönüyor. Askeri yetkilinin iddiasına göre bu durumda görevlendirmeyle bölgeye ikinci bir Heron gönderilmesi gerekirken, bu yapılmıyor.

Konuştuğum yetkililer şu soruyu soruyor: 20 Ocak'ta sınırdan sızan PKK'lılar açık şekilde görüldüğü halde müdahale edilmemişti. Şimdi ne değişti de sınırın öte tarafındaki PKK'lılar etkisiz hale getiriliyor? Ocak ayında geçişlerine göz yumulan PKK'lı grup Kastamonu'da eylem yapan grup mu?

AKP VE GÜLEN'İ BİTİRME PLANI

Gerek Kastamonu, gerekse de Şırnak'ta olan ve hatta Tunceli ve Van'da olacaklar aslında senaryosu birkaç yıl önce yazılmış ama Ergenekon soruşturmaları nedeniyle sahneye konmamış bir oyunun parçaları. Bu oyunun adı: AKP ve Gülen'i Bitirme Planı. Oyunu siz de artık biliyorsunuz. Güneydoğu'da ve batıda aynı oranda gerilimi tırmandırarak BDP ve MHP'nin oylarını arttırmak. Zira bu oyunu yazanlar ve oynayanlar gerilimi tırmandırdıklarında BDP ve MHP'ye kayacak oyların AKP'den eksileceğini çok iyi biliyorlar. Bunu yaparkenki amaçları da AKP'nin Anayasa'yı değiştirecek bir oranda Meclis'e girmesini önlemek.

Taraf: AKP'yi bitirme planı tıkır tıkır işliyorŞırnak'ta 12 PKK'lı teröristin öldürülmesi Güneydoğu'da tansiyonu artırdı. Bazı il ve ilçelerde dün kepenkler kapatılırken, Uludere'den Irak tarafına geçen yaklaşık 300 kişi, Haftanin bölgesinden aldıkları terörist cesetlerini Türkiye'ye getirdi.

OYUNUN 3. BÖLÜMÜ

Batıda yapılacak eylemin hazırlıkları Kastamonu'da yapılan eylemden hemen sonra başladı. Öncelikle Çorum'da köylülere teslim olan PKK'lı bu planın parçası olarak teslim oldu. Bu PKK'lı zaten ölümcül hasta olduğundan dolayı Kastamonu'dan doğuya doğru ilerledi ve Çorum'da teslim oldu. Verdiği bilgiler çerçevesinde de güvenlik birimlerini doğuya yönletmeyi hedefledi. Oysa Kastamonu eylemini yapanlar o teslim olduğunda çoktan daha batıya doğru ilerlemeye başlamıştı. Ayrıca Kastamonu'da eylem yapan PKK'lı unsurların teçhizat ve eğitimlerinin üst düzeyde olduğu ve PKK'daki eğitimlerin ötesinde bir elin bu gruba değmiş olabileceği de belirtiliyor. Bu grupla girilecek çatışmada kayıpların verileceği de ifade ediliyor. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde Karabük-Bolu hattında PKK'lı unsurların eylemeleri ve hatta otoyol kesme eylemleri olursa şaşırmayacağım. Bu kısım yazılan ama henüz sahneye konmamış oyunun üçüncü bölümü.

Bu senaryoya dikkat çeken yetkililer PKK'lı grubun hareketli olduğu Ilgaz ve Bolu dağları arasındaki güzergahın Özel Kuvvetlerin eğitim alanı olduğuna dikkat çekiyor ve soruyor: "Özel Kuvvetlerin eğitim alanında aktif bir PKK'lı grubun Başbakan'a saldırması ve yol kesme planı yapması normal mi?"

NEDEN ENGELLENEMİYOR

"Peki, bilgileri gazetecilere kadar gelen bu saldırıları devlet bildiği halde neden engelleyemiyor?" sorusunu yönelttiğimde verilen cevap çok net: "Bunları engelleyecek birimlerin içinde aktif bir grup özellikle Balyoz ve Ergenekon tutuklusu komutanlara sahip çıkma biçimi olarak müdahaleyi geciktiriyor ve hatta müdahale edecek unsurları da yanlış yönlendiriyor" deniyor. Buna örnek olarak Kastamonu'da Balyoz davasından tutuklanan komutanın yerine yeni komutan atanmasına, yani otorite boşluğu olmamasına rağmen, alttaki unsurlar işi ağırdan alarak "komutanlar tutuklandı güvenli zaafı oluştu" algısını yaygınlaştırmak istiyor iddiası mevcut.

TESADÜF MÜ

Ocak ayında PKK'lılara müdahale edilmezken seçimler arifesinde operasyonların yoğunlaştığı Tunceli ve Şırnak'tan sorumlu komutanlar tanıdık. Tunceli'den sorumlu komutan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi. Mendi, Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan Mustafa Korkut Özarslan'ın yerine vekaleten atanandı. Mendi'yi kamuoyu, İlker Başbuğ döneminde Ergenekon sanıklarına Genelkurmay adına "insani ziyaret" yapan paşa olarak tanıdı. Mendi'nin Kıbrıs'ta görev yaptığı dönemde Susurluk benzeri işlere karıştığı iddiaları da gazetelere yansımıştı.

O KOMUTAN AKP VE GÜLEN'İ BİTİRME PLANINI HAZIRLAYAN EKİPTE

Benzer şekilde Şırnak'ta da geçerli. Son çatışmalarda öldürülen 12 PKK'lıya yönelik operasyonu da 23. Jandarma Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı yönetiyor. Mustafa Bakıcı'nın adı "AKP ve Gülen'i Bitirme Planı"nı hazırlayan ekip arasında geçiyor. Eylem planının orijinalini savcılığa gönderen meçhul subay Mustafa Bakıcı hakkında şu iddiayı ileri sürmüştü: "Söz konusu gayri hukuki çalışmalar, TSK içerisinde cunta yapılanmasının kilit isimlerinden olan Org. Hasan Iğsız'ın Genelkurmay II'nci Başkanlığı döneminde hız kazanarak devam etmiştir. Org. Hasan Iğsız'ın doğrudan netice alınabilecek bir eylem planı hazırlaması konusunda verdiği direktif gereği Korg. Mehmet Eröz ve Tümg. Mustafa Bakıcı'nın da katkılarıyla gerekli çalışmalar başlatılmış ve söz konusu eylem planı Alb. Dursun Çiçek tarafından hazırlanmıştır."

AKP'Yİ BİTİRME PLANI TIKIR TIKIR İŞLİYOR

Güneydoğu'da diğer bölgelerde "tarama" metoduyla eylemler yapılmazken Tunceli ve Şırnak'ta böylesi eylemlerin yapılması tesadüf mü? Üstelik aynı Şırnak'ta Heron'un görüntülemesine rağmen Ocak ayında sınırı geçen PKK'lılara müdahale edilmezken seçim arifesinde bir kısmı da Irak sınırı içinde PKK'lıların öldürülmesinin AKP'yi Bitirme Planı ile bir ilişkisi var mı? Bu soruları yönelttiğim bir güvenlik yetkilisi gülerek "Onlar eşlerine verilen topuk selamının zevkinden sarhoş olmuş ama 'Ankara Kriterleri' bildiğiniz gibi işletiliyor hem de aynı ekip tarafından" yorumunu yaptı.

Sanırım başka söze gere yok..

Taraf: AKP'yi bitirme planı tıkır tıkır işliyor