Taraf yazarı Roni Margulies'in ırkçılık isyanı

Taraf'ın yahudi kökenli yazarı Roni Margulies, bugünkü köşesine Şanlıurfa'da bir esnafın dükkanına astığı afişi taşıdı.. Margulies,
tüm Yahudileri suçlu ilan eden afişe isyan etti..

HER YAHUDİ MOSSAD AJANIDIR
Her Yahudi MOSSAD ajanıdır ya, ben de elimden geldiğince bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum. Pek başarılı olamıyorum doğrusu. Her Yahudi'nin MOSSAD ajanı olduğunun herkesçe biliniyor olması, gizli ajan olmayı zorlaştırıyor biraz. Kimse benim yanımda gizli kapaklı bir şey yapmıyor, yaptıklarını benim arkam dönükken yapmaya dikkat ediyor.

sanliurfada_bir_esnafin_dukkanina_astigi_afisi.jpg

URFALI ESNAF DÜKKANINA ASMIŞ
Bakmadan görmeyi, duymadan kaydetmeyi mümkün kılan cihazları Tel Aviv'den ısmarladım, bekliyorum. Ama bu arada tümüyle de boş durmuyorum elbet. Yukarıdaki afiş, pek de gizli olmamakla birlikte, ilgi alanıma girdi örneğin. Urfa'da bir esnaf yazıp dükkanına asmış.

KİNİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN YAPTIM
Gazetecilere şöyle demiş: "Şehrimize gelecek olan İsraillilere kinimizi göstermek için yaptım. İsrail vatandaşları Filistinlilere yapılan zulümlerin dünyada kendilerine karşı büyük bir nefret oluşturduğuna şahit olmalılar."

YAHUDİ MALI ALMAYIN
Urfalı bununla yetinmemiş. "Halkımıza sesleniyorum. Yahudi malı almayın! Onlardan aldığınız her ürün Müslüman kardeşlerimizin canının yanmasına neden oluyor. Satın aldığımız her Yahudi malı, Filistinli bir Müslüman'ın camide namaz kılarken üzerine atılan füzeye ortak olmamız demektir" diye eklemiş.

HİÇBİRİ URFALI VATANDAŞIN DÜKKANINA GİREMEYECEK
MOSSAD Başkanı Meir Dagan'a kısa bir rapor gönderdim bile, ama konuyu sizlerle paylaşmaya nereden başlayacağımı bilemiyorum vallahi. Az önce internetten baktım, İsrail'in nüfusu 7.503.800 kişiymiş. Bunların hiçbiri Urfalı vatandaşın dükkanına giremeyecek.

FİLİSTİNLE SAVAŞMAYI REDDEDEN GENÇLER DE..
Giremeyecek olanlara, Filistinlilerle savaşmayı kabul etmedikleri için askere gitmeyi reddeden ve yargılanıp hapis yatan İsrailli Yahudi gençler dahil.

Giremeyecek olanlara, Filistinli sivil hedefleri bombalamayı reddettiklerini açık bir mektupla ilan eden, İsrail Hava Kuvvetleri'nin 33 Yahudi pilotu da dahil.

YASER ARAFAT'LA GÖRÜŞEN URİ DE..
Giremeyecek olanlara, sokaklarda yüzüne tükürülmesini göze alarak Yaser Arafat'la görüşen, Gazze'ye yardım konvoyları örgütleyen, Barış Koalisyonu kurucusu, 1923 doğumlu Yahudi Uri Avnery de dahil.

Giremeyecek olanlara, Filistinlilerle dayanışma göstermek için savaş günlerinde bile Gazze'de oturan Yahudi gazeteci Amira Hass da dahil...

Daha da ilginci, giremeyecek olanlara İsrail'in 1.148.710 Arap Müslüman vatandaşı ve 375.190 Süryani vatandaşı da dahil!

"İsrail vatandaşlarının Filistinlilere yaptığı zulüm" lafının haksızlığını bilmem belirtebildim mi.

DEDEM ALMAN VATANDAŞLARINA BİR LAF ETMEDİ
Dedem, Polonya'daki tüm ailesini, annesini, kızkardeşini, diğer akrabalarını ve altı milyon dindaşını toplama kamplarında kaybetmişti. Ömründe "Alman vatandaşları" hakkında herhangi bir laf ettiğini duymadım.

URFALI HERKESİ SUÇLU İLAN EDİYOR
Urfalı vatandaş ise tüm İsrail vatandaşlarını mahkûm ettikten sonra, el çabukluğu marifet, bir de tüm Yahudileri suçlu ilan ediyor: "Yahudi malı almayın!" İsrail malı değil, "Yahudi malı".

Geçenlerde aldığım bir mail geliverdi aklıma:

"Gururla söylüyorum, ben bir anitsemitistim. Tarihinizden gelen uygulamalı faşistliğinizden, katliamlarınızdan dolayı bilinçli bir antisemitistim. Senin insanlık düşmanı geçmişinle bal gibi uğraşırım. Ben Gurion denen mahlûkun Deyr Yasin kentinde 1948'de öldürdüğü 250 sivili unutmadık. 1976'da King David Oteli'ndeki kanlı baskındaki 91 kişinin ölümünü unutmadık. 1984'te İbrahim Camii'nde İzak Rabin 240 Müslüman'ı katletti. İki yıl önce Lübnan'da binlerce masum insanı katlettiniz. Gazze'de binlerce bebeği bombaladınız. İnsanlık siz Yahudilerden utanır oldu."

"Katlettiniz." Tüm Yahudiler ve ben!

BÜTÜN URFALILAR IRKÇIDIR
Aynı mantıkla, ben de şu sonuca vardım: Tüm Urfalılar ırkçıdır.
Bu mantığa itirazı olan Urfalılardan bir ricam var. Bana yazıp küfür etmek kolay. Sıkıyorsa, itirazınızı afiş asan dükkancıyla tartışın lütfen. Bütün bir halkı, bütün bir dini, bütün bir ırkı suçlamanın yanlışlığını anlatıverin, bi zahmet.