Taşdeler'in sonu Saldıray Berk gibi olacak

Taşdeler'in sonu Saldıray Berk gibi olacak

Bugün açıklanan YAŞ kararlarında ilginç bir ayrıntı vardı. Ege Ordu Komutanı Nusret Taşdeler EDOK komutanlığına atandı.

Taşdeler, İnternet Andıcı soruşturması kapsamında savcının yakalama çıkardığı isimler arasındaydı.

SONU SALDIRAY BERK GİBİ OLACAK

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na atanan Taşdeler'in tıpkı Saldıray Berk gibi önümüzdeki YAŞ toplantısında emekliye sevk edilmesi bekleniyor.

Erzincan Başbağlar Köyü'nde 'AKP'ye oy veren elleriniz kurusun' dediği iddia edilen dönemin 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, geçtiğimiz YAŞ toplantısında EDOK Komutanlığı'na getirilmiş bu yılki YAŞ toplantısında ise emekliye sevk edilmişti.

İNTERNET ANDICI SORUŞTURMASI YAKALAMA TALEBİ

İnternet Andıcı soruşturması kapsamında savcının hakkında yakalama kararı verdiği Nusret Taşdeler'in de benzer bir süreçten geçerek emekliye sevk edileceği tahmin ediliyor.

İNTERNET ANDICI SORUŞTURMASI NEDİR?

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, hükümete yönelik kara propaganda içeren internet siteleri hakkında hazırlanan 'internet andıcı' iddianamesini kabul etmişti. 7'si general 22 subayın yer aldığı iddianamede sanıklar hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor. Emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın bir numaralı sanık olduğu davada Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ise yüksek rütbeli subay olarak dikkat çekiyor.