Taşı yakan Türk mucit Amerika yolcusu

faik

Adı Şenol Faik Özyaman, iddiası ise hayalleri zorlar nitelikte… Geliştirdiği kurutma ve yakma teknolojisi ile kömür, bitümlü şist, evsel atık ve akla gelebilecek her türden yakıt kaynağının emisyonsuz olarak yakılarak sadece 0.5 cent’lik bir maliyetle enerji ürettiğini savunuyor.

ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞI ORTADAN KALDIRIR

Özyaman’a göre, bu buluş sayesinde Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı ortadan kalkacak… Dahası, bu yeni teknoloji aynı zamanda enerji savaşları üzerinden bir “barış projesi” anlamına geliyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR

Özyaman, kurdukları kurutma/zenginleştirme tesislerinde ton başına sadece 2 dolar gibi son derece düşük bir maliyetle kömürün nemini yüzde 50’lerden yüzde 5’lere düşürebiliyor ve kalorisini de 2500 kg/cal artırabiliyor. Geliştirdiği kazan teknolojisiyle de tüm yakıtları sıfıra yakın bir emisyonla yakabiliyor.

Radyasyon ışıması VİDEO

AMERİKALILAR 4 YIL ÖNCE YERİN BURASI DEMİŞTİ

Dünya gazetesinden Talip AKTAŞ'ın haberine göre, Türkiye ve ABD dahil 134 ülkede patentini aldığı buluşunu Türkiye’nin sahiplenmesini istiyor.

Devletin ilgili tüm kademeleriyle teması ve görüşmeleri olmuş. Sonuçları bilimsel olarak kanıtlanan ve onaylanan çalışmalarıyla ilgili bakanlıklar ve bürokrasiyle büyük bir heyecanla başlayan çalışma ve işbirlikleri kendi ifadesiyle “sürekli olarak bir noktada tıkanmış…”

Artık önünde tek yol kaldığını söylüyor Özyaman ve ekliyor: “Amerikalılar dört yıl önce bana, ‘Türkiye’de bürokrasiyi aşamazsın, geleceğin yer ABD’dir’ demişlerdi ve haklı çıktılar. Artık ABD’ye yol göründü…”

ERDOĞAN'A SESLENDİ

Türk mucit Şenol Özyaman son bir çare olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmak istiyor sesini: “Ülkemizi enerji bağımlılığından kurtaracak bu projeyi millileştirin ve Türkiye’ye kazandırın…”