Taşköprülü Ermeniler Sarkozy'i tatil için bekliyorlar

Taşköprülü Ermeniler Sarkozy'i tatil için bekliyorlar

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Kapaklı köyünde yaşayan Ermeni kökenli vatandaşlar, Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Nicolas Sarkozy'yi tatil için Türkiye'ye bekliyor.

Sarkozy'nin seçimi kaybetmesinin ardından Türk bayraklarıyla sevinçlerini gösteren Taşköprülü Ermeni vatandaşlardan Anna Tosun, Avrupalı siyasetçilerin kendi üzerlerinden oyun oynamamasını istedi.

BAŞBAKANIMIZIN DEDİĞİ GİBİ TATİL İÇİN BEKLİYORUZ

Doğma büyüme Taşköprülü olduğunu söyleyen Anna Tosun, kendilerinin NicolasSarkozy'nin cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesinden memnun olduklarını ve yeni Cumhurbaşkanı François Hollande'nin de Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde olmasını umut ettiklerini söyledi. Tosun, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da Sarkozy'ye dediği gibi bizler de Sarkozy'nin artık tatile çıkmasını tavsiye ediyoruz. Gelsin Türkiye'deki kardeşliği, birliği, beraberliği görsün" dedi.

Ermeni kökenli Türk vatandaşı Namık Özçelik, önceki yıllarda Müslüman olduğu için Namık adını aldığını anlattı. Namık Özçelik, "Sarkozy, seçimi kaybettiği için biz çok memnunuz. Bizler burada yüzyıllardır kardeşçe yaşıyoruz. Kimseden bir kötülük görmedik. Sarkozy, Başbakanımızın dediği gibi artık tatile çıksın. Yeni cumhurbaşkanına da görevinde başarılar diliyoruz. Türkiye ile de iyi geçinsin" şeklinde konuştu.

Taşköprülü Ermeniler Sarkozy'i tatil için bekliyorlar

EN UFAK AYRIM GÖRMEDİK

75 yaşındaki Serkis Durak ise yıllardır komşularıyla kardeşçe yaşadığını belirterek, "Gelip Türkiye'de insanlığı görsünler. Bizler yüzyıllardır komşularımızla güzel bir şekilde yaşıyoruz. Babam da dedem de burada yaşamış. Burada ölmüşler ve mezarları da burada. Biz de burada yaşıyoruz. Geçen dönem azalık yaptım. Hükümetimizden de vatandaşlarımızdan da her türlü memnunuz. Köy kooperatifindeyim. Bize karşı en ufak bir ayrım yok. Kimse bizim üzerimizden siyaset yapmasın" diye konuştu.

Taşköprü Kapaklı Köyü Muhtarı Salih Yılmaz da Ermeni kökenli vatandaşlarla 300 yılı aşkın zamandır kardeşçe yaşadıklarını söyleyip, Serkis Durak'ın önceki dönem kendisinin azası olduğunu ve Kooperatifin de yönetim kurulu üyesi olduğunu dile getirdi.

"Komşularımızla bugüne kadar en ufak bir art niyet olmamıştır" diyen Yılmaz, "Biz arkadaşlarımızdan arkadaşlarımız da bizden memnundur. Bazı dış devletler kendi çıkarları için devletimiz üzerinden siyaset yapmaktadırlar. Asla biz memleketimizin ve azınlık kardeşlerimizin üzerinden siyaset yapmalarına gönlümüz razı değil" dedi.