TBMM Başkanı İsmet Yılmaz aç kapa yaptı Meclis gerildi
Ajanslar

a

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, seçilmesinin ardından ilk oturumunda CHP'li Mahmut Tanal ve Musa Çam'ın tepkisi ile karşılaştı. Başkanlık Divanı'ndaki yerine ilk defa oturan Yılmaz, oturumu Başkanlık Divanı'nın oluşmaması nedeniyle kapatmak zorunda kaldı.

17 CHP'Lİ TEPKİ GÖSTERDİ

Yılmaz, oturumu açtıktan sonra 25. Dönem Başkanlık Divanı oluşmadığı için Genel Kurul oturumunu kapatacağına yönelik sözler söyledi. Bu sırada CHP sıralarında oturan 17 CHP'li milletvekili tepki gösterdi.

HDP ve MHP'den de hiçbir vekilin gelmemesi ve CHP'nin 132 milletvekilinden yalnız 17'sinin gelmesine rağmen CHP'lilerin AK Partili vekilleri hedef alarak tepki göstermesi absürt karşılandı.

İSMET YILMAZ OTURUMU KAPATTI

CHP'li Mahmut Tanal ve Musa Çam, Başkanlık Divanı oluşumunda yaşanan gecikme için tepkilerini sürdürürken İsmet Yılmaz, tepkiler arasında oturumu kapatarak dışarı çıktı.

"ALLAH BELANIZI VERSİN"

Mahmut Tanal ise "Allah belanızı versin, Meclis'i çalıştırmıyorsunuz" diye bağırdı. Tanal, boş olan AK Parti sıralarını da gazetecilere göstererek, "Hep diyoruz ya Ak Partililerin aldığı para haram, işte görün, sıraları bomboş" dedi. Musa Çam da, "Bir aydır Meclis'i çalıştırmıyorlar. Meclis'i çiftliğe çevirdiler" diye tepki gösterdi.