Tecavüzcüsünü öldüren Reyhaneh Jabbari'nin idamı ertelendi

Reyhaneh Jabbari

İran'da kendisine tecavüz girişiminde bulunan eski istihbaratçıyı öldürdüğü gerekçesi ile idam cezasına çarptırılan Reyhaneh Jabbari'nin dün yapılması beklenen idamı, başta kadınlar olmak üzere tüm dünyada sürdürülen yoğun kampanyalar nedeni ile ertelendi.

İDAM İÇİN TAHRAN'A GÖNDERİLDİ

26 yaşındaki Reyhaneh Jabbari'nin idam edilmek üzere başkent Tahran'ın batısındaki bir hapishaneye gönderildiği açıklanmıştı. Ancak siyasi eylemcilerin Salı günü internet üzerinden yürüttüğü kampanya, İran hükümetini cezayı 10 gün ertelemeye ikna etti.

7 YILDIR CEZAEVİNDE

İran, tecavüze karşı nefsi müdafaa yapan ve 5 yıldır cezaevinde idamını bekleyen kadını idam sehpasına göndermekten şimdilik vazgeçti. 7 yıldır cezaevinde olan 26 yaşındaki Reyhaneh Jabbari hakkında idam kararı 2009 yılında verilmişti.

İç mimar olan Jabbari, kendisini iş için çağıran ve tecavüz girişiminde bulunan eski istihbaratçıyı öldürdüğü iddiası ile idam cezasına çarptırılmıştı. Başta kadınlar olmak üzere dünya kamuoyu idamın iptali için kampanya açmış ve kampanya büyük destek görmüştü.

Tecavüzcüsünü öldüren Reyhaneh Jabbari'nin idamı ertelendi