Tek umudu Fatma Şahin

Tek umudu Fatma Şahin

Defne T. 12'sinde tecavüz sonucu hamile kaldı. Bebeği, 'öldü' denilerek evlatlık verildi. İlk eşi, aldattı. İkinci eşi bıçaklayıp kurşunlayarak fuhuşa zorladı. Bataktan kurtulmak ve oğlunun bulunması için Bakan Fatma Şahin'den yardım bekliyor.

KABUS TECAVÜZLE BAŞLADI

Defne T. 35 yaşında bir kadın. Teacavüzden töreye, ihanetten şiddete Türkiye'de kadın olmanın önündeki badirelerini görüp yaşamış bir kadın... Yaygın deyimle hayatı roman ama acılar, dramlar romanı... Onun acıları, geleceğinin karardığı şehir Gaziantep'te başladı. Umutları, idealleri, hayallerini süsleyen meslekler vardı. Onların peşinde ilkokula giderken, komşusunun oğlunun tecavüzüne uğradı. Defene'nin kabusu bu tecavüzle başladı.

ANNESİ TÖREDEN KAÇIRDI

Tecavüzü kimseye söyleyemeyen Defne, bir süre sonra hamile olduğu ortaya çıkınca gerçeği de anlatmak zorunda kaldı. Annesi, Define T.'yi, töre infazına kurban gitmemesi için Mersin'e kaçırdı. Burada kaçak hayatı yaşadığı sırada bebeğini dünyaya getiren Define T., yakınları tarafından bebek evlatlık olarak başka bir aileye verilmesine rağmen, öldü denilerek kandırıldı. Bu yalana inanan Define T., 16 yaşına geldiğinde 30 yaşındaki lokantıcı A.D. ile evlendi. Ailesinin izniyle yaptığı bu evlilikten 1 çocuğu olan Define T., kocasının kendisini, öz ablası ile aldatması üzerine boşanma kararı aldı.

DEVLET ÇOCUKLARINI ALDI

A.D.'den boşanan Define T.'nin kabusu bununla bitmedi. 18 yaşında olmasına rağmen 44 yaşındaki B.G. ile birlikte yaşamak zorunda kalan Define T., fuhuşa zorlandı. Adana, Kayseri, Mersin ve Antalya illerini B.G. ile gezip zorla fuhuş yapan Define T., 6 yıl önce İzmir'e yerleşti. Ancak İzmir'de de fuhuş çilesi bitmedi.
B.G.'den olan iki oğlu ve bir önceki evliliğinden doğan oğlu, fuhuş nedeniyle devlet tarafından elinden alınarak yuvaya yerleştirildi. Çocuklarını tekrar alabilmek için fuhuş yapmaktan vazgeçen Define T., 4 yıl önce B.G. tarafından tabancayla bacaklarından vuruldu. Uzun süre hastanede yatan Define T., taburcu olduğunda yine fuhuşa zorlandı.

İKİNCİ SALDIRIDA 8 KURŞUNLA VURULDU

Fuhuş batağından kurtulmak için kendisini defalarca polise ihbar ettiğini anlatan Define T., yaklaşık iki yıl önce Marmaris'e kaçtı. Ancak burada da B.G. tarafından bulundu ve bu kez biri başından olmak üzere 8 kurşunla vuruldu.
Define T., yaşam mücadelesi verdiği sırada ailesinden, tecavüz sonucu dünyaya getirdiği ve öldüğü söylenen ilk oğlu ile ilgili gerçeği öğrendi. Oğlunun evlatlık verildiği ve şu an 22 yaşında olduğunu öğrenen Define T., bu kez de onu bulabilmek için uğraşıyor.

ŞAHİN'DEN YARDIM İSTEDİ

D.T.'nin en büyük umudu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin. Fuhuş batağından kurtarılması ve oğlunun bulunması için Fatma Şahin'e mektup gönderdiğini söyleyen Define T., "Umarım mektubum ulaştıktan sonra bana yardım elini uzatır" diyerek, şöyle devam etti: "Hayatımı 12 yaşından sonra yaşamamamış sayıyorum. Çünkü geriye kalan 23 yılda yaşamadığım acı kalmadı. 35'imde olmama rağmen 4 çocuğum var. Hiçbiri yanımda değil. En büyük oğlumun yaşadığını bile, bir yıl önce öğrendim. Sonra fuhuş yapmak zorunda bırakıldım. Hiç istemedim, kendi kendimi ihbar ettim ama yine de kurtulamadım. Cezaevinde bulunan B.G. ve ailesi tehdide devam ediyor. Artık tek dileğim var, önce en büyük oğlumu bulmak, ardından da diğer çocuklarımı yanıma alarak birlikte yaşamak. Bunun için de bana yardım eli uzatılmasını bekliyorum. En başta da Bakan Fatma Şahin'den yardım istiyorum."