Tek umudu 'mavi kapak'

Tek umudu 'mavi kapak'

Özlem Kurt'un 5 yaşındaki kızı Gülperi Semiha Kurt, Türkiye'de bin bebekten 3'ünde görülen ''açık omurilik'' anlamına gelen ''spina bifida'' hastalığı ile dünyaya geldi. Belden aşağısı felç olan Gülperi Semiha Kurt'un beynine beyin-omurilik sıvısını vücut dışına ya da seröz boşluklardan birine yönlendirerek kafa içi basıncının azaltılmasını sağlayan şant cihazı yerleştirildi. Doktorların ''Hayatı boyunca bir daha yürüyemez'' dediği kızına işsiz olduğu için tekerlekli sandalye bile alamayan Özlem Kurt, kızını dışarıya bebek arabasına koyarak çıkarabildiğini söyledi.

Kızına devlet tarafından verilen 500 lira engelli maaşıyla geçindiğini ifade eden Kurt, maaşın 225 lirasını da ev kirasına verdiğini ve zor günler yaşıyor. Kızına kendi imkânlarıyla tekerlekli sandalye alamayacağını belirten Kurt, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin mavi kapak kampanyasını gazeteden okuduğunu ve kapak toplamaya başladığını kaydetti.

SOKAK SOKAK GEZEREK KAPAK TOPLUYOR

O günden bu yana sokak sokak gezerek bine yakın mavi kapak topladığını ifade eden Kurt, mavi kapakların kendisi için umut olduğunu söyledi. Engelli kızını tekerlekli sandalyesi olmadığı için dışarı çıkaramadığını belirten Kurt, ''Sürekli evde durmaktan sıkılıyor. Kızımı hastaneye götürürken büyük sıkıntılar yaşıyorum. Toplu taşıma araçları kızımın engelli olduğunu görünce almak istemiyor. Bazıları hiç durmadan devam ediyor'' dedi.

''ANNEMİ YORMAMAK İÇİN AKÜLÜ ARABAYA BİNMEK İSTİYORUM''

Annesinin topladığı mavi kapakları kendisine oyuncak yapan 5 yaşındaki Gülperi Semiha Kurt ise tek isteğinin akülü araba olduğunu söyledi.

Annesini yormamak için akülü arabaya binmek istediğini kaydeden Kurt, ''Annem bebek arabasına bindirdiği zaman taşlık bölgeye gelince çok yoruluyor. Arabayı sürekli itiyor. Annemi yormak istemiyorum. Annem mavi kapakları benim için topluyor'' dedi.