Telefoncular da taksit istiyor

normal.jpg

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Ali Yılmaztürk, cep telefonlarında taksit yasağı uygulamasının sektörde mağduriyeti arttırdığını belirtti.

BİR TEK TELEKOMÜNİKASYONDA YASAK

Yılmaztürk, yaptığı açıklamada, kredi kartlarındaki hızlı büyüme ve cari açığı frenlemek üzere alınan tedbirler kapsamında, cep telefonlarının da aralarında bulunduğu bazı ürünlerin taksitle satışı uygulamasının kaldırıldığını anımsattı. Son olarak kuyumcu alışverişlerine uygulanan taksit yasağının kaldırıldığını ifade eden Yılmaztürk, "Gıda ve hızlı tüketim dışında bir tek telekomünikasyonda yasak kaldı. Cep telefonlarında 6 ay taksit uygulaması son derece makul, ama takdir devletimizindir" diye konuştu.

BDDK'YA İLETİLDİ

Uygulamanın başlamasından itibaren yasağın kaldırılması için girişimlerde bulunduklarını anlatan Yılmaztürk, bu amaçla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin'i ziyaret ettiklerini ve durumu anlattıklarını söyledi.

2 KİŞİ İNTİHAR ETTİ

Cep telefonu ithalat rakamlarına bakıldığında, çok fazla kazanım olmadığını, ithalatın önemli oranda düşmediğini dile getiren Yılmaztürk, "Fakat bayilerimizin profilleri değişmeye başladı. Operatör bayilerimiz daha iyi durumdayken, küçük satış noktaları iflas etmeye başladı. İki arkadaşımız bu nedenle intihar etti" dedi.