THY'nin San Francisco seferleri başladı
DHA

thy

İstanbul-San Francisco seferi için THY’nin "Büyükada" isimli Boeing 777-300ER tipi uçağın dış cephesine özel bir planlama yapıldı.

3 GÜN HAZIRLIK AŞAMASINDAN GEÇTİ

Bu uçuşu gerçekleştirecek olan TC-JJU tescilli Boeing 777-300ER tipi uçak, THY Teknik hangarında 3 gün süren bir hazırlık aşamasından geçti ve üzerine İstanbul ve San Francisco'nun silüetlerinin olduğu özel bir giydirme yapıldı.

HAFTADA 5 GÜN KARŞILIKLI SEFER

THY'nin Amerika kıtasında Buenos Aires, Sao Paulo, Toronto, Chicago, Houston, Los Angeles, New York, Washington, Boston ve Montreal’in ardından uçuş sağlayacağı 11. nokta olan San Francisco’ya ilk seferin, bugün itibariyle Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 5 gün karşılıklı olarak yapılacağı açıklandı.

THY'nin San Francisco seferleri başladı

İLKER AYCI DA KATILDI

THY’nin San Francisco'ya ilk uçuşuna koltuğu Hamdi Topçu’dan devralan yeni THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da katıldı. Aycı hareketinden önce VİP Salonu'nda yaptığı açıklamada, "Yeni sefer THY'ye hayırlı olsun. Amerika hattında büyümek istiyoruz. Bu direkt uçuşumuz bizim için son derece önemli. San Francisco Kaliforniya'da bizim ikinci şehrimiz olacak. Uçtuğumuz ikinci nokta olacak" dedi.

"GİDİLEN HER YENİ YER BİZİ MUTLU EDER"

THY'nin San Francisco’ya hat açmasının kendilerini memnun ettiğini belirten Aycı, "Her gidilen yeni yer, THY'nin ve Türk bayrağının götürüldüğü her yer bizi mutlu eder" dedi.

Saat 13.05’te Atatürk Havalimanı’ndan kalkan TK079 sefer sayılı uçak, yerel saatle 16.25’te San Francisco Uluslararası Havalimanı’na inecek.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)