TİKA'dan Moldova'ya futbol sahası
AA

TİKA'dan Moldova'ya futbol sahası

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Moldova'nın Gökoğuz Yeri Kongaz kasabasında Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA) ve TİKA işbirliğinde inşası tamamlanan mini futbol sahası, bin 568 öğrenci kapasiteli Kongaz Teorik Lisesi'ne bağlı olarak faaliyet gösterecek.

Sahanın açılışına, Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah, Gökoğuz Yeri Dışişleri Müdürü Vitali Vlah, Moldova Futbol Federasyonu Protokol Müdürü Mirça Kojokar, Komrat Valisi Vladimir Garçev, Kongaz Belediye Başkanı Mihail Esir, Türkiye Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal ve TİKA Program Koordinatörü Canan Alpaslan katıldı.

TİKA'dan Moldova'ya futbol sahası

Açılışta konuşan Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah, desteklerinden dolayı TİKA ve FİFA'ya teşekkürlerini sunarak, sporun sağlıklı yeni nesiller için önemine değindi ve Gökoğuz Yeri yönetiminin icraatlarına bu farkındalık doğrultusunda yön verdiğini söyledi.

Kongaz Teorik Lisesi Okul Müdürü Yordan Yasıbaş da, TİKA'nın başarılı sporculara sağladığı desteğin önümüzdeki dönemlerde de devam etmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)