Times: YPG siper kazıyor
Ajanslar

r

YPG güçlerinin Menbiçden çekilerek Washington'ı “mutlu ettiğini” belirten İngiliz The Times gazetesi, buna karşın Kürt güçlerinin Menbiç’ten çekilirken Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerle “hesaplaşmak için Menbiç’e yakın bir bölgede siper kazdığını” yazdı.

WASHİNGTON MUTLU OLDU

Times, Türkiye’nin Cerablus operasyonunu irdelediği haberinde Kürt YPG güçlerinin Menbiç'den çekilerek Washington'ı “mutlu ettiği” yorumunu yaptı.

HESAPLAŞMAK İÇİN SİPER KAZIYORLAR

Buna karşın gazete, BBC Türkçe’nin yansıttığı haberinde Kürt güçlerin Menbiç'den çekilirken, Türkiye destekli Suriyeli muhalif gruplarla "hesaplaşmak için Menbiç'e yakın bir bölgede siper kazdığını" belirtiyor.

"KÜRTLERİN ELİNDEKİ TÜM ARAP KASABALARINI GERİ ALACAĞIZ"

ABD'li yetkililerin Kürt güçlerin -Türkiye'nin istediği gibi- Fırat Nehri'nin doğusuna çekildiğini ve Rakka'yı IŞİD'den geri almak için hazırlık yaptıklarını söyledikleri vurgulandığı haberde YPG’nin Perşembe günü yaptığı bir açıklamaya da işaret edildi.

Açıklamada Menbiç'in IŞİD'den alınmasında rol alan güçlerinin, "görevin başarıyla tamamlanmasının ardından üslerine geri döndüklerine” dikkat çekildiği habere göre Times’a konuşan Türkiye destekli bir muhalif komutan ise, Suriye-Türkiye sınırını IŞİD'den temizleyeceklerini, Kürtlerin elindeki tüm Arap kasabalarını da geri alacaklarını söyledi.