Toshiba ilk geyşa robotunu tanıttı İZLE

geyşa

Las Vegas'ta düzenlenen CES 2015'te birbirinden farklı teknoloji ürünleri sergilenmeye devam ediyor. Japonya merkezli Toshiba da tanıttığı geyşa robotu ile dikkatleri üzerine çekti.

FONKSİYONEL ÇEŞİTLİLİĞİ

21'inci yüzyılın geyşası olarak bilinen ve insana birebir benzeyen gerçekçi yapısıyla ziyaretçilerin beğenisini toplayan robot, görsel gerçekçiliğinin yanında fonksiyonel çeşitliliğiyle de görenlerin dikkatini çekiyor.

Toshiba ilk geyşa robotunu tanıttı İZLE

ŞARKI DA SÖYLÜYOR

ChihiraAico ismi verilen robot sadece insan hareketlerini yapmakla kalmıyor, aynı zamanda duygularını ifade edip şarkı da söyleyebiliyor.

43 TANE ÇALIŞTIRICISI VAR

Geyşa robotun bünyesinde, bu hareketleri uygulamasını sağlayan 43 tane hava basınçlı çalıştırıcı aktüatör var. Bu çalıştırıcıların sadece 15 tanesi geyşa robotun yüzünde, 24'ü de omuz bölgesi, kolu ve ellerindeyken, geri kalan 4 ana çalıştırıcı da robotun diğer bölgelerinde bulunuyor.

Toshiba ilk geyşa robotunu tanıttı İZLE

DAHA FAZLA GELİŞTİRİLECEK

Toshiba firmasının uzun çalışmalar sonucunda ürettiği bu aktüatörler sayesinde robot, insan hareketlerine birebir benzeyen mimikleri yapabiliyor; hatta üzülme, sevinme, ağlama, gülme ve sinirlenme gibi duyguları da birebir yansıtabiliyor. Toshiba yetkilileri, ChihiraAico'yu teknik yönden daha fazla geliştireceklerini söylüyor.

Toshiba ilk geyşa robotu -GALERİ

Toshiba ilk geyşa robotunu tanıttı İZLE

GEYŞA NEDİR

Japonya'da 17. yüzyıldan bu yana eğlence hayatında erkek müşterilere şarkı, dans, sohbet ve oyunlar ile eşlik eden kadınlara verilen ad.

Japonya eğlence dünyasında çalışan diğer kadınlardan farklı olarak, geyşalar mesleklerini ömür boyu sürdürebilir. İyi bir geyşa olmak için güzellik ve gençlikten çok, güzel sanatlara ve müziğe olan yetenek, tatlı dil ve müşteriyi iyi ağırlama gibi özellikler önemlidir. Bu yüzden ileri yaşlarda da geyşalığı sürdürmek mümkündür. Mesleği bırakan geyşalar genellikle, bar ya da restoran işletmek gibi eski işleriyle bağlantılı işler yaparlar. Müşterileriyle evlenip işi bırakan geyşalara da rastlanır.

Toshiba ilk geyşa robotunu tanıttı İZLE