TSK’nın iki numarasından itiraf

TSK’nın iki numarasından itiraf

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iki numaralı ismi olan Orgeneral Yaşar Güler, Türkiye Gazetesinden Balçiçek İlter'e konuştu

Genelkurmay İkinci Başkanı Güler, askerlik mesleğinin zorluklarını ve bu işin özellikle de Türkiye'deki zor koşullarını anlattı.

'ZENGİN OLSAYDIK ASKERLİĞİ SEÇMEYEBİLİRDİK'

Ailesinin varlıklı olmadığını belirten Güler, "Biz gariban çocuklarız, aramızda sosyete falan yoktur, Anadolu'nun bağrından gelen çocuklarız hepimiz. 'İnsanlar asker olmak istemiyor' lafını kabul edemem çünkü nasıl bir vatanperverlikle askere geldiklerini görüyorum ben. Ha sonrasına gelince... Zengin olsaydık meslek olarak askerliği seçmeyebilirdik. Ben bile asker olmayabilirdim o zaman. Ama buradayız ve elimizdeki imkânlarla en iyisini yapmak zorundayız" diye konuştu.

'PARALI ASKER YOK'

Orgeneral Güler, insanların artık asker olmak istemediğini kaydederek, "Sözleşmeli asker denildi biliyorsunuz, ayda 3 bin 600 lira almaları öngörüldü. Hudutta 5 yıl görev yapacak, işi bitince 63 bin TL tazminat alacak. Hiçbir masrafı yok. Küçük bir hesaba göre 250-300 bin TL kazanacak. 3 yıl boyunca çağrı yapıldı... Pekiyi kaç kişi başvurdu? 2 bin 300. Benim orada 100 bin askerim var. Paralı asker diyorlar. Maaşı iki katına da çıkarsanız sayı artmayacak. Paralı asker bulamıyoruz diye ne yapacağız, hududu boş mu bırakacağız?" dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız