Türk Hacılar daha erken Arafat'a çıkıyor

Türk Hacılar daha erken Arafat'a çıkıyor

Türkiye ve Suudi Arabistan'da farklı tarihlerde Kurban Bayramı kutlanıyor. İki ülke arasındaki takvim ve saat farklılığı tartışmaları da beraberinde getiriyor. Türkiye ve Suudi Arabistan'da Kurban Bayramı'nın farklı günlerde idrak edileceğini hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Elini alnına koyarak dağlarda, tepelerde hilal arayarak, takvim birliği sağlamak mümkün değil." şeklinde konuşmuştu.

TÜRK HACILAR BİR GÜN ÖNCE ARAFAT'A ÇIKTI

Bu tarih farklılığı kutsal topraklarda bulunan Hacı adaylarının ibadetlerinin ifa edilmesi sırasındaki durumları da etkiliyor. Yaklaşık 90 bin Türk Hacı adayı saat farklılığından ötürü bir gün önce Hac ibadetinde yapılması gerekenleri yapmış oluyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Arafat'ta, Cebel-ü Rahme tepesine çıkan hacı adayları, burada günahlarının affedilmesi için dua etti. Arafat'ta öğle ve ikindi namazlarını eda edecek olan hacı adayları Arafat vakfesine duracak, gün batımından itibaren de Arafat'tan çıkıp Müzdelife'ye doğru hareket edecek.

FARKLILIK TEPKİ ÇEKİYOR

Türk hacılarının Arafat'tan inmesinin ardından saat farklılığından ötürü diğer ülkelerin Hacı adayları Arafat'a çıkacak. Kutsal topraklardaki bu ibadet sırasında saat farklılığından ötürü yaşananlar tepkilere de neden oluyor.

Türk Hacılar daha erken Arafat'a çıkıyor