Türkiye genelinde hava sıcaklığı düşüyor
ensonhaber.com

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İstanbul'da yağışlı havanın etkili olacağı konusunda uyarıda bulunmuştu. Meteoroloji'nin uyarısı boşa çıkmadı, İstanbullular bugün güne yağışlı havayla başladı.

SICAKLIK DÜŞÜYOR, FIRTINA GELİYOR

Hava sıcaklığının 7-8 derece düşmesi beklenen İstanbul'da, şimdiden etkisini gösteren fırtınanın yarın şiddetini daha da arttırması bekleniyor.

Türkiye genelinde hava sıcaklığı düşüyor

ÖĞRETMEN EVİNİN ÇATISI UÇTU

Bugünden etkisini göstermeye başlayan fırtına nedeniyle Beyoğlu öğretmen evinin çatısı uçtu. Çatıdan kopan parçalar ise sokağa savruldu.

Çatının düştüğü yerde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Olay yerine gelen itfaiye sokağa düşen çatıyı kaldırmak için çalışma başlattı. Öğretmenevinin yan tarafında da bir lise de bulunuyor.

Yağmur ve rüzgar nedeniyle Taksim Meydanı'nda da yürüyenler de zor anlar yaşadı.

Beyoğlu öğretmenevinin çatısı uçtu VİDEO

Türkiye genelinde hava sıcaklığı düşüyor

20 SAAT SÜRECEK

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen , "Öğleden sonra hava iyice soğumaya başlayacak ama sıcaklık gündüz 8-9 derecenin altına düşmez. Şiddetli yağış öğle saatlerinden itibaren başlar, bu gece devam eder. Yağmur yarın öğleden sonra kesilir. 20 saatlik bir yağış görünüyor. Sıcaklık gece de 6 dereceye kadar düşer. Şu an için dolu ve kar görünmüyor." dedi.

"EVE ERKEN GİTSEK İYİ OLUR"

Şen, "İstanbul'da soğuk hava bugün öğleden sonra etkisini hissettirecek, gündüz 8-9 dereceye kadar düşer. Bu da ortalamanın 4-5 derece altında demektir. Bugün yarın üşürüz. Önümüzdeki 20 saat yağışa dikkat etmeliyiz. Mazgallar yapraklarla dolu, su birikmeleri olur. Eve erken gitsek iyi olur. Yarın öğeden sonra yağış kesilir." ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde hava sıcaklığı düşüyor

ANKARA'DA KAR BEKLENTİSİ

Hava sıcaklığı yurt genelinde de benzer oranda düşebilir. Ankara, Bolu ve Eskişehir çevresinde ise kar beklentisi var.

7 BÖLGEDE YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Öte yandan, açıklama yapan meteoroloji uzmanlar, yağışların 7 bölgede de etkisini sürdüreceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA RAPORU

Türkiye genelinde hava sıcaklığı düşüyor