Türkiye Kaddafi ile son ipleri de kopardı

Türkiye Kaddafi ile son ipleri de kopardı

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Levent Şahinkaya, merkeze alındı.

Ankara, zaten Libya'daki çatışmalar nedeniyle daha önce Trablus Büyükelçiliği'ni kapatmıştı. Ancak Büyükelçilik kapanmasına rağmen, Şahinkaya fiilen Trablus'ta bulunamasa da, resmen Trablus Büyükelçisi görevindeydi.

Hürriyet gazetesinden Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre; Şimdi Şahinkaya bu görevden Ankara'ya çekilerek, Kaddafi yönetimi ile son resmi ilişki de resmen bitirilmiş oldu.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Şahinkaya'nın merkeze atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Ancak geri çekmeden daha anlamlı olan, Ankara'nın Levent Şahinkaya'nın yerine atama yapmamış olması.

Büyükelçilik kapalı da olsa, fiilen Trablus'ta Türk diplomatlar için çalışma imkanı bulunmasa da, Büyükelçi ataması yapılabilirdi.

Bu atamanın diplomatik bir anlamı olurdu; Türkiye'nin Kaddafi ile hala temas imkanı gördüğünü ifade ederdi.

TEMASLARIN TAMAMEN KESİLDİĞİNİN GÖSTERGESİ

Ancak Şahinkaya'nın yerine atama yapılmaması, Ankara'nın Kaddafi yönetiminden "Tamamen umut kestiğinin, bir temas imkanı bulamadığı ve aramadığının" göstergesi.

DAVUTOĞLU BİNGAZİ'YE GİDİYOR

Bu arada Enformasyon Dairesi Başkanlığı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yarın muhaliflerin başkenti olarak bilinen Bingazi'ye günübirlik bir ziyaret yapacağını duyurdu.

Davutoğlu bugün de Dışişleri Bakanı Muhammed El Urabi ve diğer Mısırlı yetkililerle görüşmek için Kahire'ye hareket etti.

Dışişleri Bakanı'nın 7 Temmuz tarihinden sonra da Suriye ve İran'a gitmesi bekleniyor.