Türkiye, KKTC'ye 500 yataklı hastane yapacak
AA

Türkiye'den KKTC'ye bir yatırım daha geliyor. Konuyla ilgili açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Lefkoşa'daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesini ziyaret eden Koca, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Özellikle son dönemde Başbakan Tatar ve Sağlık Bakanı Pilli'nin KKTC için bir hastane ihtiyacını gündeme getirdiklerini bildiklerini söyleyen Koca, bu konuda yoğun temaslarda bulunduklarını ifade etti.

Bakan Koca, bu çerçevede özellikle Kıbrıslı soydaşların sağlık alanındaki ihtiyaçlarına yönelik iş birliğini devam ettirdiklerini belirtti.

"CUMHURBAŞKANIMIZ 400 DEĞİL, 500 YATAKLI DEDİ"

KKTC'yi Türkiye'den ayrı görmediklerinin altını çizen Koca, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinin 42 yıl önce faaliyete geçtiğini hatırlatarak "Hastanenin fiziki şartlarının iyileştirilmesi gerektiği ortada. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, KKTC'de bir hastane yapılmasını gelmeden önce konuştuk. Daha önce gündemimizde 400 yataklı bir hastane vardı. Cumhurbaşkanımız, '400 yataklı değil KKTC için 500 yataklı bir hastane yapacağımızın sözünü verin.' diye beni gönderdi. Bu müjdeyi vermek ve yapımını takip etmek üzere, iş birliği içerisinde olacağımızı özellikle ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

270 DÖNÜMLÜK ALANDA İNŞA EDİLECEK

Koca, hastanenin çevre yoluna yakın ve 270 dönümlük bir arazide inşa edilmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Bakan Koca, söz konusu hastanenin, bütün disiplinleri, branş çeşitliliği, insan kaynağı ve teknik altyapısıyla yetkin bir sağlık üssü olarak planladıklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)