Türkiye Olimpiyat anketinde İspanya ve Japonya'yı geçti

Türkiye Olimpiyat anketinde İspanya ve Japonya'yı geçti

Türkiye'deki yetişkin nüfusun yüzde 88'i herhangi bir spor dalını aktif olarak takip ederken, bu oran İspanya'da yüzde 82, Japonya'da ise yüzde 74 seviyesinde bulunuyor. Türkiye, saat bazında spor takibinde de diğer adayların önünde yer alıyor. Türkiye'deki sporseverler haftada ortalama 15,2 saatlerini internet, gazete, TV gibi farklı mecralarda spor takibine ayırırken, bu rakam İspanya'da 9,2, Japonya'da ise 4,5 saate düşüyor.

TÜRKİYE'DE SPORSEVER ORANI YÜZDE 88

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak kenti açıklamasına sayılı günler kala, Perform tarafından gerçekleştirilen araştırma ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Dünyanın en büyük dijital spor medyası şirketi Perform'un araştırmasına göre, Türkiye'de spora olan ilgi, diğer iki aday ülke olan Japonya ve İspanya'dakinden daha fazla. Türkiye'deki yetişkin nüfusun yüzde 88'i herhangi bir spor dalını aktif olarak takip ederken, bu oran İspanya'da yüzde 82, Japonya'da ise yüzde 74 seviyesinde bulunuyor.

ADAY ŞEHİRLERİN ARTILARI VE EKSİLERİ

İSTANBUL: 2020'nin en büyük adayı olan İstanbul, iki kıta ve tek şehirde, olimpiyat ile afrklı kültürleri buluşturan bir kent olması nedeniyle ön plana çıkıyor.

İstanbul'un bir başka artısı ise, olimpiyatlar için sşyasal otoritenin oyunlara tam desteğini belirtien mektubun olması. Finansman olarak da gerek devletin, gerekse özel sektörün tam desteği İstanbul için en önemli artı.

Ulaşım ve çevre düzenlemesi gibi projelerin hayata geçirilmemesi, İstanbul'un eksisi oalrak gösteriliyor.

TOKYO: Tokyo'nun Olimpiyat konusunda tecrübeli olması ve altyapı sıkıntısının bulunmaması en büyük artısı.

Ulaşım ve konaklama konusunda problemi bulunmayan Tokyo, bu kategoride de İstanbul'un önünde.

Japonya'nın Çin ile krizde olması, Tokyo Valisi'nin İstanbul ve Müslümanlık karşıtı sözleri, Başbakan Aso'nun Nazizm hakkındaki sözleri, güvenlik ve sağlığın yetersiz olması Japon başkentinin eksileri arasında.

MADRİD: Madrid'in tarihi dokusu ve geçmiş tecrübeleri artıları arasında ilk sırada yer alıyor.

İspanya'nın başkenti'nde ulaşım ve konaklama sorunu yaşanmıyor.

İspanya'nın ekonomik yaşaması, olimpiyata halk desteğinin olmadığı Madrid'in İstanbul kadar bütünlük sağlayan net mesajlar verememesi eksi olarak değerlendiriliyor.