Türkiye'den Irak'a askeri yardım
AA

a

Türkiye'nin Irak'a yönelik askeri yardımlarını taşıyan iki uçak, başkent Bağdat'a ulaştı. Uçaklarda silah ve mühimmat bulunmazken, 500 kişilik üniforma, çadır ve malzeme gittiği öğrenildi.

Irak Savunma Bakanı Halit Ubeydi geçen hafta, yakın zamanda bir heyetin Türkiye'yi ziyaret edip Irak'a askeri destek konusunu değerlendireceğini açıklamıştı.

"YARDIM TALEBİMİZİ SUNDUM"

Aralık 2014’te Ankara'yı ziyaret ettiğini hatırlatan Ubeydi, “Ben ziyaretimde yardım talebimizi açıkça sundum ve olumlu cevap aldım. Uygulanması için çalışmalarımız son sürat devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile 'terörle mücadelede destek' konusunu ele aldıklarını belirten Ubeydi, "Bize tüm alanlarda yardım etmeye hazır olduklarını bildirdiler. İstihbarat, silahlandırma ve eğitim konusu bunlara dahil” demişti.

BAKAN YILMAZ IRAK'A GİDİYOR

Öte yandan Bakan Yılmaz da bugün 2 günlük bir ziyaret için Irak'a gidiyor. Bir gün başkent Bağdat'ta kalacağını, ikinci gün Erbil'e geçeceğini belirten Yılmaz, "Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı ile görüşeceğim. Muhtemelen Başbakan olur, Genelkurmay Başkanı olur. Yani, bir görüşme programı var. Erbil ziyareti de plan ve programda var" açıklaması yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)