Türkler bugün Küba'da meydanlarda
Ajanslar

Bugün tüm dünyada 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlanıyor. Kuşkusuz 1 Mayıs’ın en coşkulu kutlandığı yerlerin başında Küba’nın başkenti Havana geliyor.

Türkler bugün Küba'da meydanlarda

BEKLENTİ 10 BİN KİŞİ

Son yılların gözde turizm destinasyonu Küba, özellikle 1 Mayıs döneminde turistlerin gözdesi. 1 Mayıs kutlamalarına Küba’da katılan Türkler de giderek artıyor. Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, 5 sene öncesine kadar Küba’ya giden Türk turist sayısının 2 bin seviyesinde olduğunu kaydederken, bu yıl beklentinin 10 bin Türk olduğunu söylüyor.

YÜZDE 50'LİK ARTIŞ

Habertürk'ün haberine göre, geçen sene 7 bine yakın olan bu sayıdaki neredeyse yüzde 50’lik artışın nedeninin ABD’nin ülkeye uyguladığı ambargonun kalkması olduğunu dile getiren Onaran, “Küba eski Küba olmayacak diye her sene daha fazla Türk ilgi gösteriyor. Bu sene Küba Türkler arasında çok popüler” diye konuşuyor.

YARISI TURLA GİDİYOR

Jolly Tour Yurtdışı Destinasyonlar Müdürü Tolga Tekin de Küba’ya en yoğun ilginin 1 Mayıs döneminde ve sonbaharda gösterildiğini vurgulayarak, 1 Mayıs’ta giden Türklerin toplamın yaklaşık yüzde 20’sini oluşturduğunu kaydediyor. Buna göre, bu yıl yaklaşık 2 bin Türk 1 Mayıs’ı Küba sokaklarında kutluyor.

Küba’ya giden Türklerin ne kadarının turlarla gittiğine ilişkin bilgi veren ETS Tur Yurtdışı Turlar Müdürü İbrahim Cenk Okumuş da, acentelerle Küba’ya giden Türk sayısının 5 bin civarında olduğunu dile getiriyor. Okumuş, kendilerinin 2015 yılında 750 kişiyi, bu yıl ise bin kişiyi Küba’ya götürmeyi öngördüklerini ifade ediyor.

TUR FİYATLARI 3 BİN EURO'NUN ÜZERİNE ÇIKABİLİYOR

Küba turlarının fiyatları, kullanılan havayolu, uçuşta aktarma olup olmaması ve konaklama için seçilen otellere göre bin 500 dolardan başlayıp 3 bin Euro’nun üzerine kadar çıkabiliyor.

"OTELLERDE YER YOK GARANTİ İÇİN PARALARI ÖNCEDEN ÖDEDIK"

Okumuş, bu yıl otellerde yer bulamama sorununa dikkat çekiyor, Tolga Tekin de bu sorunu ve nasıl çözdüklerini şöyle anlatıyor: “ABD’nin ambargoyu kaldırması sebebiyle Küba’da değişiklikler söz konusu. Tüm dünyadan ciddi talep var. Özellikle 1 Mayıs’ın en coşkulu kutlandığı yerlerden biri. Öyle olunca, özellikle ABD’lilerin de daha sık gelmesiyle her yer pahalılaştı. O yüzden yer bulanamıyor. Otellerde yer bulunamayınca ev kiralama arttı ciddi biçimde. Biz de geçen seneden ödedik paraları, garantiye almak için yerleri.”