Türkmenistan'da bağımsızlık coşkusu

25 yıl önce bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan’da bu bayram dolayısıyla geniş kapsamlı kutlama töreni düzenlendi. Başkent Aşkabat’ta bulunan şehir stadındaki törenler büyük ilgi gördü.

10 bin kapasiteli stadı dolduran Türkmenler, yabancı ülkelerden gelen misafirler ile birlikte bağımsızlıklarının 25. ayılını kutladı.

Türkmenistan'da bağımsızlık coşkusu

TÜRKİYE'Yİ TUĞRUL TÜRKEŞ TEMSİL ETTİ

Türkmenistan’ın Bağımsızlık Bayramı kutlamalarında Türkiye’yi Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş başkanlığındaki heyet temsil etti.

FOLKLOR EKİPLERİ 25 SAYISINI RESMETTİ

Türkmenistan milli marşının çalınması ile başlayan törende, ilk olarak folklor ekipleri ülke bağımsızlığının 25. yılını simgeleyen 25 sayısını oluşturdular.

Ardından ülkenin çeşitli sektörlerinde, özellikle spor, kültür, turizm, doğalgaz alanlarındaki başarılarını anlatan gösteriler sunuldu.

Türkmenistan’ın en önemli sembollerinden olan Ahalteke atları ile yapılan gösteri izleyicileri ve misafirleri mest etti. Türkmenistan’ın girişimiyle hayata geçirilen Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattını anlatan gösteri törene büyük bir neşe kattı. Afgan, Pakistan ve Hint halklarına ait gösterilerinin sunulması büyük alkış aldı. Ayrıca, törende çocukların gösterisi de büyük ilgiyle izlendi.

Kaynak: Türkmenistan Haber Ajansı Türkiye Sorumlusu Orhan Dörter