Twitter'da DM'deki 140 karakter sınırı kalkıyor

Twitter'da DM'deki 140 karakter sınırı kalkıyor

Sürpriz bir şekilde CEO değişikliğine gideceğini açıklayan Twitter, kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir değişimi de resmen duyurdu.

140 KARAKTER SINIRI KALDIRILIYOR

Platformdaki mesajlaşma bölümü DM'deki (Direkt Mesaj) 140 karakter sınırını kaldıracağını duyuran Twitter, yeniliğin 1 Temmuz'da kullanıma gireceğini açıkladı. Söz konusu değişikliğin, uzun vadede tweet'leri de etkileyeceği düşünülüyor. Ancak Twitter'ın tweet'lerdeki sınırı kaldıracağına dair bir açıklama henüz bulunmuyor.

WHATSAPP'A RAKİP OLUYOR

2009 yılında kurulan ve kısa sürede dünya genelinde on milyonlarca kullanıcıya ulaşarak bir sosyal medya devi haline gelen Twitter'ın bu radikal kararının ardında, WhatsApp ve benzeri uygulamaların başarısının olduğu düşünülüyor. Kullanıcılara karakter sınırı sunmayan bu gibi mesajlaşma uygulamaları, özellikle son yıllarda yüz milyonlarca kullanıcıya ulaşarak sektörün devlerinin dikkatini çekmişti. Twitter'ın kendi mesajlaşma uygulamasını yapmak yerine böyle bir yol izleme kararı aldığını belirten uzmanlar, 140 karakter sınırının kalkmasının ardından mikro blog sitesinin bu alanda ciddi bir rakip haline gelebileceği görüşünde.

TWITTER CEO DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ

Mikro blog sitesinden yapılan yazılı açıklamada;  Twitter'ın CEO'su Dick Costolo'nun şirketteki görevine yönetim kurulu üyesi olarak devam edeceği, platformun kurucularından Jack Dorsey'nin de Costolo'dan boşalan koltuğa oturacağı açıklandı.