Ukrayna'ya otobüs durağına bombalı saldırı

Son günlerde Ukrayna ordusunun başlattığı kapsamlı operasyonlarla çatışmaların şiddetlendiği Donetsk kentinde bir troleybüs durağı vuruldu.

Ukrayna'ya otobüs durağına bombalı saldırı

13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hastane kaynaklarına göre Leninskaya ilçesindeki durakta bekleyen yolcularla yakındaki bir araçta bulunan kişilerden en az 13'ü hayatını kaybetti. 20'ye yakın yaralı var. Ayrılıkçılar ölü sayısının daha fazla olduğunu öne sürüyor.

SALDIRIDAN GÖRÜNTÜLER

Ukrayna'ya otobüs durağına bombalı saldırı

OPERASYONDA 6 ASKER ÖLMÜŞTÜ

Bölgede uzun süredir sadece ayrılıkçıların saldırılarına karşılık veren Ukrayna ordusu geçen hafta kapsamlı bir taarruza geçerek ayrılıkçıların kontrol ettiği bölgelere operasyon düzenlemişti. Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre de son 24 saatteki çatışmalarda 6 asker öldü.

Ukrayna'da otobüs durağına saldırı: 13 ölü

ATEŞKES ARAYIŞI

Troleybüs durağına saldırı, ülkede ateşkes sağlanması için Berlin'de yapılan üst düzey toplantıdan kısa bir süre sonraya rastladı. Almanya, Rusya, Ukrayna ve Fransa dışişleri bakanlarının katıldığı toplantıda ateşkes için somut ilerlemeler sağlandığı bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Ateşkes hattı, ağır silahların buradan çekilmesi, Minsk anlaşmasının uygulanması için Temas Grubu'nun bir an önce toplanması konularında anlaşma sağladık. Eğer anlaştığımız bu konular yaşama geçirilirse Astana'da liderler zirvesinin düzenlenmesine daha da yakınlaşmış olacağız" diye konuştu.

Ukrayna'ya otobüs durağına bombalı saldırı

Görüşmenin ardından yapılan ortak yazılı açıklamada ihtilafın taraflarından çatışmalara son vermeleri, daha önce üzerinde anlaşma sağlanmış ateşkes hattından ağır silahları çekmeleri istendi.