Ünlü hacker yakalanma sürecini anlattı

hack

Guccifer takma adıyla pek çok ABD’li siyasetçiyi hackleyen Romanyalı Marcel Lehel Lazar, bilgisayar korsanlığının kendisi için oldukça kolay bir uğraş olduğunu belirtti.

ZOR OLAN SUÇ İZİNİ SİLEBİLMEK

Daha önce eski ABD’li siyasetçi Colin Powell’ın da aralarında olduğu pek çok kişiyi hackleyen 40 yaşındaki Marcel Lehel Lazar, işlediği çeşitli siber suçlardan dolayı ülkesinde tutuklu bulunuyor. Yok edemediği kanıtlar yüzünden yakayı ele veren ve Romanya’da 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Lazar’a göre, hackerlıktan daha zor olan bir şey varsa o da suçun izini silebilmek.

BİLGİSAYARI BALTAYLA PARÇALAMAK İSTEDİ

Bilgisayar alanında hiçbir eğitimi olmadığının altını çizen Lazar, daha önce bir bilgisayar fabrikasında çalışmış ve 6 hafta sonra da işini kaybetmiş. Bıraktığı izleri gizlemek için Rusya merkezli proxy server’ları kullanmasına rağmen yakayı ele veren Lazar, yakalanmadan hemen önce kullandığı cihazları baltayla parçalamaya çalışsa da tutuklanmaktan kurtulamadı.

22 Ocak 2014’te yakalanan Lazar, elindeki kaynakların eksikliğinden dolayı yakalanmasını sağlayan izleri silemediğini iddia ediyor.